Comunitat Valenciana

El jutge arxiva la causa contra María Oliver pel mapa escolar

  • Fiscalia havia demanat el sobreseïment i el PP finalment va demanar apartar-se de la causa.
María Oliver en imatge d'arxiu
María Oliver en imatge d'arxiu
UNIDES PODEM
María Oliver en imatge d'arxiu

El Jutjat d'Instrucció número 19 de València ha decretat el sobreseïment provisional i arxiu de la causa en la qual figurava com a processada l'exregidora de Podem i exresponsable d'Educació en l'Ajuntament, María Oliver, després que cap de les acusacions -Fiscalia i PP- haja presentat escrit de qualificació contra ella en relació amb el conveni subscrit entre l'administració local i la Universitat de València per a estudiar el sistema educatiu en la capital valenciana.

Així consta en una resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, en què el jutge acorda l'arxiu "donada la vigència del principi acusatori en el sistema penal". La interlocutòria d'arxiu, amb data d'aquest dilluns, no és ferma i contra ella es pot presentar recurs en cinc dies.

La decisió d'arxivar estava pendent d'arribar després que Fiscalia demanara el sobreseïment de la causa que afectava l'exedil en no veure delicte en la seua actuació. També el PP, partit l'assessor del qual Luis Salom va formular la denúncia inicial, finalment va demanar apartar-se de la causa.

El jutge hi havia decidit processar Oliver i un professor de la UV en apreciar l'existència de "certs indicis que poden apuntar la naturalesa jurídic penal" d'"algunes de les anomalies o irregularitats" en relació amb eixe conveni. No obstant açò, Ficalía va decidir no acusar i el PP es va retirar, per la qual cosa el jutjat ha arxivat la causa.

En el moment del seu processament, Oliver era assessora del vicepresident segon de la Generalitat i conseller de Vivenda, Rubén Martínez Dalmau, però va presentar la seua renúncia al càrrec per a "dedicar-se plenament a demostrar la seua innocència" en la causa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento