Comunitat Valenciana

Puig defèn que s'han seguit "tots els procediments" en el cas de l'educador condemnat per abusos

Ximo Puig atén als mig en imatge d'arxiu
Ximo Puig atén als mig en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Ximo Puig atén als mig en imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ja ha explicat "amb claredat" que s'han seguit "tots els procediments" en el cas d'un educador d'un centre d'acolliment condemnat a cinc de presó per un delicte continuat d'abús sexual a una menor tutelada per la Generalitat.

Puig ha incidit, a preguntes dels mitjans a Xixona (Alacant), on ha visitat la Fira de Nadal, en què "el més important" són els xiquets i xiquetes dels centres menors.

"Eixa ha de ser nostra major obsessió", ha sostingut i ha asseverat que es tracta de persones que "han de tindre tots els drets i que han de ser tractats amb la major dignitat possible". I ha conclòs: "Aquesta és la nostra obsessió, la qual cosa venim fent des del principi i el que anem a continuar fent".

Sobre aquest assumpte, la presidenta i síndica del PPCV, Isabel Bonig, va demanar aquest dimecres la compareixença de Puig i Oltra per a pronunciar-se sobre la condemna a cinc anys de presó a un educador d'un centre d'acolliment de València per abús sexual a una menor tutelada per la Generalitat entre el 2016 i el 2017, quan la jove tenia 14 anys. Bonig ha qualificat aquest fet de "molt greu" pel que ha considerat que Puig i Oltra haurien de "fer un pas i comparéixer".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento