Comunitat Valenciana

El Magnànim plasma en un llibre la "devoció per l'art" d'Alfons Roig i destaca el seu exemple per als joves

La llibreria Bartleby de València acollirà, dilluns que ve, 9 de desembre, a les 19.00 hores, la presentació d'una de les novetats editorials de la Institució Alfons el Magnànim "més interessants per al Nadal". Es tracta d''Alfons Roig. La devoció per l'art', un llibre col·lectiu al voltant de la figura i el mestratge intel·lectual de Roig que ha sigut coordinat per Josep Monter, Artur Heras i Anacleto Ferrer.
Portada del llibre 'Alfons Roig. La devoció per l'art'
Portada del llibre 'Alfons Roig. La devoció per l'art'
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Portada del llibre 'Alfons Roig. La devoció per l'art'

L'obra és una edició actualitzada de l'obra 'Alfons Roig i els seus amics' que va publicar la Diputació de València el 1988 i arreplega nombrosos textos de diferents autors al voltant de la seua producció i llegat. La nova publicació es presenta en una acurada edició il·lustrada amb abundant material gràfic.

En l'acte està prevista la participació dels tres coordinadors i serà d'entrada lliure i gratuïta fins a completar l'aforament del local, informa l'institut cultural en un comunicat.

Amb aquest llibre "polièdric", que en les seues quasi 500 pàgines reuneix textos d'Alfons Roig i els seus amics, els editors expliquen que s'ha volgut "retre homenatge a la seua figura i al seu llegat, avivar el record dels seus coetanis, aprofundir en el coneixement dels qui només saben el seu nom -inscrit en més d'un espai- i proposar el seu exemple a les generacions més joves".

En el volum el lector pot trobar un repertori de textos heterogeni i plural, des d'un itinerari biogràfic, fragments autobiogràfics, correspondència amb Joan Fuster i altres personatges, i textos d'amics, molts d'ells escrits amb motiu d'exposicions i homenatges realitzats després de la mort de l'erudit per Joan Garcerà, Ximo Sanchis, Frére Robert, Aranguren, Gil Albert, Vicent Ventura, Andreu Alfaro, Jeremy Fox, Rafael Valls i Ana M. Reig, entre altres. L'obra es completa amb una detallada bibliografia.

"TOLERANT I DIALOGANT"

Professor i sacerdot "tolerant i dialogant", Alfons Roig (1903-1987) va ser un personatge "absolutament singular dins del panorama cultural del País Valencià del segle XX", destaquen des del Magnànim.

Professor al Seminari Metropolità de Montcada i l'Escola de Belles Arts de Sant Carles, va ser sobretot un mestre en el sentit socràtic de la paraula: dialogant, irònic, obert al seu temps i conseqüent fins a l'obstinació.

El seu tarannà i la seua intel·ligència crítica li van valdre l'amistat de grans intel·lectuals com ara la filòsofa María Zambrano, el poeta Emilio Prados, l'assagista Joan Fuster o els artistes Eusebio Sempere, Manolo Millares, Serge Poliakoff, Alfred Manessier, Andreu Alfaro o Artur Heras.

Al llarg de la seua vida va reunir una copiosa biblioteca i una important col·lecció d'art, en la qual no faltaven dibuixos originals de Julio González i Kandinsky o una ceràmica de Picasso. Les dos van ser cedides a la seua mort a la Diputació de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento