Comunitat Valenciana

Un detingut per tirar pedres contra la casa de la seua ex i un altre per trencar un orde d'allunyament a València

La Policia Local de València ha detingut dos homes, en dues operacions, per presumptes delictes cap a les seues exparelles: un per insultar-la, amenaçar-la i llançar pedres contra la seua vivenda i l'altre per infringir un orde d'allunyament en entrar en la casa d'ella.
Operatiu nocturn de la Policia Local de València
Operatiu nocturn de la Policia Local de València
POLICÍA LOCAL
Operatiu nocturn de la Policia Local de València

En el primer cas, l'home va ser arrestat la nit d'aquest dimarts per suposadament insultar i amenaçar la seua exparella, que es trobava en el seu domicili juntament amb la seua filla.

Els fets es van produir sobre les 23 hores, quan el 092 va rebre diverses telefonades alertant d'una persona que estava al carrer llançant pedres contra la vivenda, informa el cos de seguretat en un comunicat.

A més dels insults i amenaces, la dona va manifestar que havia escoltat com el sospitós intentava accedir a sa casa escalant per l'edifici. També va afirmar conservar missatges de dies anteriors en els quals la insultava.

Una vegada identificat, l'home, de 40 anys, va ser arrestat pels efectius de la Unitat de Convivència i Seguretat de la Policia Local de València.

En el segon operatiu, aquest dimecres al migdia, la detenció s'ha produït després d'una visita periòdica a una dona protegida, víctima de violència masclista, per part del Grup d'Atenció al Maltractament (GAMMA) i una patrulla de la cinquena unitat del districte de Trànsits.

La Policia Local ha rebut l'avís que la dona podia estar en el domicili amb el seu agressor, sense contestar les cridades. Finalment, l'home sobre el qual pesa un orde d'allunyament ha obert la porta i la víctima ha sigut localitzada en una habitació.

Després d'aquestes operacions, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha destacat el seguiment que realitza GAMMA, un treball que vetla per la protecció real de les dones que pateixen o han patit la violència masclista durant les 24 hores.

A València, més de 600 dones estan assignades a aquest grup per tindre un orde d'allunyament. Davant aquesta xifra, l'edil socialista ha lamentat "el discurs polític que nega una realitat tan dramàtica com aquesta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento