Amores, 'el Botifarra' i Alimara actuaran en el Principal al desembre

  • L'IVC presenta la programació del recinte cultural valencià per a la recta final de l'any 2019.
Amores Grup de Percussió
Amores Grup de Percussió
CEDIDA

Amores Grup de Percussió, Pep Gimeno 'el Botifarra' i Alimara són algunes de les propostes que ompliran de música el Teatre Principal de València el pròxim mes desembre.

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat aquest dimecres la programació musical de desembre en el Teatre Principal, quatre cites "molt destacades" que se sumen a la programació habitual de l'àrea de Música i Cultura Popular: els II Premis Carles Santos, 30 anys d'Amores Grup de Percussió, Botifarra Simfònic i el Ball de Torrent.

La presentació dels espectacles ha comptat amb la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete.

Raquel Tamarit ha recalcat l'augment pressupostari aprovat per a 2020 per a l'àrea de Cultura de la Generalitat, que té una repercussió important en les activitats de música. "Per a finalitzar l'any, no solament tenim espectacles que ens emocionen, sinó que també tenim un considerable increment pressupostari per al 2020 que ens permetrà seguir portant la millor programació als espais de l'IVC de tot el país", ha assenyalat.

En concret, el pressupost de Cultura de la Generalitat puja a 130,3 milions d'euros, amb un increment del 8,8% respecte al 2019. Quant a l'IVC, incrementa el pressupost dels 38,5 milions d'euros del 2019 als 42,3 milions d'euros per al 2020, quasi un 10% més, ha subratllat.

"El pressupost -ha prosseguit- ha ascendit en totes les direccions adjuntes de l'Institut Valencià de Cultura, però en el cas de la Música i Cultura Popular, que és la que ens ocupa ara, el foment de les activitats musicals passa de 720.000 a 1,1 milions d'euros, que representa un 52% d'increment".

Per la seua banda, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha explicat que continuen "en la línia de dignificar i enfortir el sector musical valencià gràcies a l'augment progressiu dels pressupostos en Cultura durant aquests anys i consolidant nous marcs de promoció musical".

"Obrir les portes d'espais com el Principal a les propostes dels nostres artistes és una manera essencial de recolzar la seua tasca, perquè la nostra aposta decidida és estar al costat dels músics. Per açò, entre altres mesures, també s'han ampliat i modificat les línies d'ajudes per a atendre les seues necessitats", ha postil·lat.

Landete ha comentat així mateix que "aquesta programació nadalenca fa que en pocs dies tinguem espectacles molt destacats i a més, que posem en valor artistes de primer ordre, com Alimara, Amores o el Botifarra, a més d'altres manifestacions culturals, com el Cant de Sibil·la, que té lloc aquesta setmana en la catedral de València".

Premis Carles Santos

El Teatre Principal acollirà el dia 12 de desembre els II Premis Carles Santos de la Música Valenciana, la cerimònia d'entrega de guardons de les 18 categories que componen el certamen, que serà retransmesa en directe per À Punt. Els guardons tenen l'objectiu de potenciar als artistes i la indústria musical valenciana.

El divendres 13 de desembre a les 20.00 tindrà lloc un espectacle molt especial, que celebra els 30 anys d'Amores Grup de Percussió. El grup conclou aquest 2019, en el qual ha estat celebrant els seus 30 anys d'història, amb un concert-espectacle que representa una retrospectiva de la seua història i per tant, part de la pròpia història de la percussió, una família d'instruments que ha estat en l'avantguarda de la música contemporània.

Pau Ballester, Ángel Garcia i Jesús Salvador, 'Chapi', s'envoltaran d'una llarga llista d'artistes convidats per a celebrar tres dècades d'evolució de la literatura percusiva i d'amor per la música.

El diumenge 15 de desembre a les 20.00, el Principal acollirà un altre espectacle destacat, Pep Botifarra & Pau Chafer Simfònic, un concert amb Pep Gimeno 'Botifarra' a la veu i percussió, Pau Chafer al piano i arranjaments de l'orquestra, i l'Orquestra Simfònica Banda Primitiva de Llíria dirigida per Andrés Valero, a més d'una rondalla.

El 21 de desembre, ja a les portes de les festes nadalenques, serà el torn del Ball de Torrent, una representació a càrrec del grup de danses Alimara que homenatja la figura de Salvador Mercat, fundador del grup i gran recuperador de les danses populars valencianes.

Aquestes quatre cites de desembre se sumen a la programació habitual de l'àrea de Música de l'IVC, en la qual figuren els concerts conjunts de l'Orquestra de la Generalitat i el Cor de la Generalitat, que tenen lloc en el Palau dels Arts i l'Auditori de Castelló.

També té lloc la trobada d'hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, que comença el 21 de desembre i conclourà amb tres concerts en els primers dies de gener.

Una altra cita de la programació regular és el cicle 'Joves intèrprets de l'IVC', que ofereix cada mes un recital d'un instrumentista en el Col·legi Major Rector Peset de València. Totes les activitats i la programació de l'IVC es poden consultar en el web ivc.gva.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento