El denunciant d'irregularitats en Les Arts ratifica que Broseta va multiplicar per sis l'import de les factures

  • Xavier Colinas assegura que l'exintendent, Helga Schmidt, va fer cas omís davant l'advertiment dels fets.
  • Aquest dijous ha començat el juí per presumpta malversació, prevaricació i falsedat documental al coliseu valencià.
Juí pel cas Palau en la Ciutat de la Jutsicia de València
Juí pel cas Palau en la Ciutat de la Jutsicia de València
EUROPA PRESS

Xavier Colinas, extreballador de la fundació del Palau de les Arts Reina Sofia de València i denunciant del presumpte desfalc en el coliseu, ha ratificat davant un tribunal les factures unflades que va rebre de part de la mercantil que administrava Pablo Broseta, "que arribaven a multiplicar per sis l'import real dels treballs", i el cas omís que li va fer l'exintendent del coliseu, la difunta Helga Schmidt, davant l'advertiment dels fets. "Ella em va respondre dient-me que no responia la veritat", ha explicat.

Colinas ha sigut la primera persona a declarar, en qualitat de testimoni, en el juí que ha arrancat aquest dijous en la secció segona de l'Audiència Provincial de València per presumptes irregularitats en el Palau. Hi ha quatre acusats per presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental que s'han assegut al costat dels seus respectius lletrats i que declararan, malgrat no ser el normal, al final del juí.

Es tracta del qui fora director financer del Palau Ernesto Moreno; el president del consell d'administració de Patrocini -empresa vinculada al Palau i dedicada a captar patrocinadors-, José Antonio Noguera Puchol; el conseller delegat de Patrocini Joaquín Maldonado; i l'excònsol de França a València i administrador de la societat Radcliffe -mercantil que actuava d'intermediària en les contractacions-, Pablo Broseta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento