Comunitat Valenciana

Sanitat destina 57,4 milions per a contractar 8.643 persones per a substituir vacances i reforçar zones turístiques

  • La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà enguany un total de 57,4 milions d'euros a 8.643 contractacions de professionals, tant per al Pla de vacances, que contempla les substitucions del personal sanitari, com per al Pla de reforços per als centres d'Atenció Primària i consultoris de desplaçats en les zones de major afluència turística.
Hospital Clínic de València
Hospital Clínic de València
UV - Archivo
Hospital Clínic de València

Açò suposa un increment d'un 7,6% respecte al pressupost de 2017, any en el qual es van destinar 53,3 milions d'euros a tots dos plans estivals, i un augment de més del 17% (8,5 milions) respecte a la inversió de 2015.

Així ho ha assenyalat aquest dimecres la titular de Sanitat, Ana Barceló, en informar del Pla Assistencial d'Estiu 2018 elaborat per aquest departament per a garantir "la millor assistència en els mesos d'estiu tant en les zones urbanes com en les destinacions turístiques, on augmenta la pressió assistencial en el nostre sistema sanitari".

La Conselleria de Sanitat, que ha planificat i adaptat els seus recursos a les demandes assistencials pròpies del període estival, contempla per a enguany realitzar 8.643 contractes al llarg de l'estiu, enfront dels 7.608 de l'any passat, és a dir, un 13.6% més. Per categories, s'incrementa la contractació de facultatius en un 10,88% i de personal d'infermeria en un 15,62%.

En concret, el pla de vacances o substitucions del personal sanitari està dotat de 53.549.519 euros. Per categories, el 34,3% d'aquests contractes corresponen a personal d'infermeria, 23,5% a personal tècnic auxiliar de cures d'infermeria i un 10,3% a personal facultatiu.

En total, la cobertura de llits hospitalaris actius en el mes de juliol serà de 90,75%, a l'agost la cobertura serà del 86,02% i al setembre del 90,81%. "Aquestes dades permetran comptar amb un major nombre de llits operatius respecte a l'any passat", ha comentat Barceló.

NOVETATS ASSISTENCIALS

Barceló també ha explicat que una de les principals novetats assistencials respecte a l'any anterior és la reversió del departament de Salut de la Ribera, la qual cosa ha suposat potenciar l'Atenció Primària, ampliant horaris i cobertura respecte a campanyes anteriors, així com l'obertura de centres que no es van obrir en època estival amb l'anterior situació administrativa.

Alhora, en el Departement del Clínic-La Malva-rosa, es va obrir un nou Centre de Salut, el C.S. Alfauir, millorant l'atenció dels veïns del barri de Benimaclet. També s'han reforçat les zones bàsiques de Foios, Massamagrell i Museros.

Per la seua banda, en el Departament de Salut València Arnau de Vilanova-Llíria s'ha procedit a l'obertura de les Urgències Pediàtriques en l'Hospital de Llíria. Així mateix, en el Departament de Salut Marina Baixa s'ha ampliat la plantilla en 67 persones en diverses categories.

Respecte als Serveis d'Emergència Sanitària (SES), després de la reestructuració realitzada l'any anterior en els de les províncies de València i Castelló, enguany ha sigut el SES d'Alacant que ha incorporat a 33 metges i 33 infermers respecte al pla de l'any anterior.

PROGRAMA DE REFORÇOS

Pel que fa al programa de Reforços d'estiu, estarà dotat amb 3.866.703 euros, un 6.87% més que el passat any, i contempla la contractació de 416 professionals dels quals 102 reforçaran l'atenció a Alacant, 128 a Castelló i 186 a València.

D'aquesta manera, les noves contractacions aniran destinades a reforçar tant els centres d'Atenció Primària ja existents com a la posada en funcionament de la xarxa de consultoris d'estiu habilitats per a atendre la població desplaçada durant aquesta època de l'any.

D'una banda, hi haurà un reforç o increment de personal en 104 centres d'Atenció Primària (25 en la província de Castelló, 26 en la d'Alacant i 53 en la de València), per a augmentar l'oferta assistencial en localitats on l'afluència turística augmenta entre els mesos de juny i setembre.

I per una altra, també s'ha programat l'obertura de 36 consultoris auxiliars en localitats amb notable augment de la població estival: 18 d'ells en la província de Castelló, 11 a València i 7 a Alacant.

Els 18 consultoris que s'obrin en les comarques de Castelló són els de Alcalà de Xivert, Alcossebre, Les Fonts, Peníscola, Peñismar, Peníscola-Sorolla, Benassal-Font en Segures, Almassora-La Torre, Benicàssim-Atlanta, Benicàssim-Azulmar, Benicàssim-Vilamar, Orpesa-La Concha Orpesa-La Marina; Oropesa-Avinguda del Mar, Benicàssim, Vila-real-Marjaleria; Torreblanca-Torrenostra, Borriana-GraoMoncofa, Nules i Xilxes.

En la província de València s'obrin consultoris d'estiu per a atendre a la població desplaçada a Puçol Platja, el Puig Santa María, Bellreguard platja, Piles, Daimús platja, Miramar platja, Tavernes platja i Xeraco. Enguany en recuperar la Ribera d'obrin Cullera Mareny de Sant Llorenç i a Sueca Les Palmeretes i el Mareny Blau.

En la província d'Alacant obriran els consultoris de Calp La Fossa, les Marines, Xàbia Arenal, Alacant Urbanova, Santa Pola Casa del Mar, Santa Pola de l'Est i Santa Pola Platja.

A més dels anteriors centres, també ampliaran el seu horari habitual els consultoris auxiliars d'Almardà, Canet d'en Berenguer i Platja d'Almenara en el departament de salut de Sagunt; així com el centre de salut de Gandia Grau i els consultoris auxiliars d'Oliva Platja i Tavernes de Valldigna Platja en el departament de salut de Gandia. Finalment, també ampliarà el seu horari habitual els consultoris auxiliars de Platja Lisa, Los Arenales, i Elx la Marina en el departament d'Elx i el consultori de Rincón de Loix oferirà assistència Pediàtrica en horari de vesprada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento