Comunitat Valenciana

Procés.- Oltra assegura que el Consell vol que Catalunya torne a la normalitat: "El problema dura ja massa"

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que la posició del Govern valencià respecte al conflicte independentista de Catalunya és que "hauria d'eixir de l'anormalitat institucional i entrar en una senda de normalitat", mitjançant "un marc de serenitat" davant un problema polític que "dura ja massa".
La portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple setmanal
La portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple setmanal
GVA
La portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple setmanal

Açò sí, "la preocupació més gran respecte a Catalunya són els dos morts i els desapareguts pel temporal", ha recalcat en la roda de premsa després del ple del Consell, preguntada per l'afirmació del conseller d'Educació, Vicent Marzà -també de Compromís- que "no solucionem res tenint persones tancades a la presó".

Respecte a si aquesta és la posició de tot el Consell, Oltra ha replicat que la "preocupació més gran" sobre Catalunya és que els desapareguts "estiguen sans i estalvis i es puga fer front al desastre de la millor manera possible". "Ací sabem molt bé el que són les gotes fredes i els desastres que deixen", ha lamentat.

Per tant, quant al 'procés', ha subscrit la postura que va defendre el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, "sempre activa i favorable al diàleg" amb Catalunya: "El Govern valencià sempre s'ha posicionat en una postura favorable a ser un agent que afavorisca les solucions des de la política".

Sota aquest prisma, ha defès que "és obvi que les solucions a un problema polític, cridem-ho fenomen polític, han de vindre de la política". El Consell se situa i s'ha situat "sempre" així "a favor d'un marc adequat de serenitat i normalitat institucional".

Oltra ha recordat que Catalunya és la regió d'Espanya amb la qual la Comunitat té més relació comercial, per la qual cosa "té molt interés en què se solucione un problema polític que dura ja massa". "Hauria d'eixir de l'anormalitat institucional i entrar en una senda de normalitat institucional", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento