Les tecles de la utopia

L’actor andalús Juan Diego desfulla les planes del llibre ’El pianista’ de Vázquez Montalbán
.
.
Foto
.
Les tecles de la literatura les toca des del teatre Grec l’actor andalús Juan Diego, amic personal i ideològic del desaparegut Manuel Vázquez Montalbán. L’escriptor barceloní va fer un seguiment dels somnis polítics, complerts i traïts, de dos amics de la guerra civil en la novel·la El pianista.
 
Aquesta peça literària, potser entre les millors de la llibreria de Montalbán, reneix com un concert treatralitzat invocat des del festival Grec.
 
 El Mercat de les Flors permet a Juan Diego, així com al director d’escena Xavier Albertí i al pianista Jordi Masó, que les tecles que va tocar Montalbán amb la seva prosa flueixin lliurement. L’actor sevillà s’erigeix en dos personatges a l’uníson, Doria i Rossell, un parell d’adolescents que evolucionen de formes ben diferents.
 
Un d’ells triomfa traint certs ideals d’esquerres i el segon fracassa aferrat a les seves utopies sense sortida.
 
Compositors de luxe
 
Diego s’inspira en la relació que el va unir a Montalbán per posar veu a un monòleg amb intermedis musicals servits per les composicions de Mompou, Blancafort, Lamote de Grignon, Milhaud, Satie i Debussy.
 
*Mercat de les Flors. Lleida, 49. Avui divendres i  dissabte a partir de les 21.00 hores. Preu: 22 euros. www.bcn.es/grec
 
Passos de balls suspesos en l’aire
 
La reputada coreògrafa establerta a Nova York, Trisha Brown, i la seva companyia de joves ballarins ballen suspesos en l’aire, com marca una de les peces que avui divendres executen al teatre Grec, Present tense. L’abstracció i les emocions són part d’aquest títol i dels altres dos: Groove and Countermove (treball energètic i vital) i Astral Convertible (una investigació entorn del concepte de caos amb la música de John Cage).
 
* Pg Santa Madrona, 38. Avui i dissabte (22.00h). De 15 a 28 euros.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento