Un total de 2.820 joves catalans no poden cursar Medicina tot i faltar metges

  • Gairebé un miler també es queden fora d'Infermeria.
  • Sols el 28% d'aspirants obtenen una plaça, tot i treure bones notes i malgrat haver 220 places més.

Malgrat la falta de metges que pateix Catalunya, només 1.073 alumnes dels 3.893 que ho han demanat podran començar el curs vinent la carrera de Medicina (diplomatura o grau). Són sols un 28% dels aspirants (2.820 s'han quedat fora). I això que enguany ja s'hi sumen les 220 noves places a la Pompeu Fabra, Universitat de Girona i la UIC . Universitats diu que els alumnes que s'han quedat a centèsimes de la nota de tall (en general, hi ha hagut bones notes) podran accedir-hi.

Medicina és de nou la preferida i també té la nota de tall més elevada (un 8,60 a la UB; 8,68 va assolir el curs passat Biotecnologia a la UAB). La segona és Infermeria: 2.478 peticions per a 1.560 places. Gairebé un miler de joves no hi poden accedir, tot i el dèficit actual també de personal d'infermeria. La comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, ho va reconèixer: «No ens podem permetre el luxe que la gent amb notes altes no estudiï el que vol», va afirmar.

Si s'amplien places serà a Infermeria i amb noves titulacions (Biologia-Genètica va ser l'exemple posat per Palmada) que «seduiran els que queden decebuts perquè no hi ha places», va dir.

Ciències de la Salut és el que més creix, el contrari de les científiques i tècniques. També pugen les humanitats i les filologies. Socials suma un 45%. El 78,6% d'alumnes podrà cursar el primer estudi triat, però sols el 69,1% ho farà al centre desitjat. Dels 21 estudis de grau creats de nou, tots (menys Traducció a Vic) han sumat més de 30 alumnes (el mínim necessari).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento