Cada dia s’acumulen sis hores de retards al autobusos de Barcelona

  • Les avaries se solucionen en 45 minuts de mitjana.
  • S'han de remolcar cinc autobusos al dia.
  • L'índex de puntualitat és un 12% inferior al del metro.

Els autobusos de Barcelona acumulen una mitjana de sis hores diàries de retards a causa d'incidències, com ara avaries als combois o manifestacions al carrer. No és d'estranyar, doncs, que els busos tinguin un índex de puntualitat del 75% i de regularitat de poc més del 82%.

Cada dia, a la ciutat cal remolcar entre cinc i sis autobusos de mitjana per avaries. Així ho va exposar ahir el director del Centre de Regulació i Operacions d'Autobusos (CRO), Fernando Olivar. De mitjana, per solucionar cada incidència es triga uns 45 minuts. Per tal de resoldre els problemes sobre el terreny i no interrompre el fluxe dels busos, vuit motoristes estan preparats per solucionar petites avaries.

Des del CRO, s'ha comprovat com durant el 2007 hi va haver més de 1.000 manifestacions i festes populars amb les que es va ocupar la calçada de forma imprevista. Fet pel qual els busos es van trobar en un tap d'ampolla.

Aquest és un dels motius pels quals l'índex de puntualitat dels busos barcelonins està un 12% per sota de l'aconseguit pel metro i un 14% menys que a Rodalies. I aquest estiu, TMB posarà a prova noves pantalles a les marquesines per informar del temps d'espera del bus. Actualment, 30 parades tenen un sistema que serà substituït i 40 línies ja tenen activat el sistema d'informació via SMS, donant cobertura al 75% dels usuaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento