Creix l'opció de compartir pis a partir dels 40 anys

  • Aquesta franja d'edat concentra un terç de les peticions per viure de lloguer.
  • Molts busquen companys per dividir les despeses o companyia per no viure sol.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.
La demanda de pisos per llogar està creixent en la província de Barcelona entre la població de 40 anys i més. Segons dades del portal
fotocasa.es, a partir de 5.000 registres, el collectiu a partir de 40 anys que busca un pis no ha deixat de créixer en els darrers dos anys:
un 35% de la demanda dels homes correspon als majors de 40 (davant el 32% del 2006), mentre que en les dones la xifra és menor, un 28% (dos anys enrere es quedava en el 20%).

De tota manera, el grup entre 30 i 40 anys (seguit pels de 20 a 30) continua concentrant la majoria de les peticions, però menys que abans. És en aquesta edat quan la majoria decideix emancipar-se.

D'aquestes dades destaca l'increment de peticions entre dones més grans de 40 anys, molt més que els homes. També l'aparició d'una petita demanda d'entre les fèmines de la tercera edat (el 2006 no n'hi havia i ara suposen el 2% d'aquest sexe), detallen fonts del portal immobiliari.

L'augment de la demanda de pis compartit a l'equador de la vida és, però, menor a Barcelona que a la resta d'Espanya. El cap d'estudis del web idealista.com , Fernando Encinar, considera que les mesures de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament contra l'assetjament immobiliari hi han contribuït.

Separats o per diners

La demanda té dos perfils: "Primer, el de separats o divorciats que vénen d'una relació i que no poden o no volen llogar o comprar un pis per a ells sols. I, segon, el de la gent gran, que prefereix algú que els acompanyi i tenir de pas uns ingressos addicionals", argumenta Encinar.

La cerca de lloguer és molt més important entre les dones (61%) que entre els homes (31%), segons fotocasa.es. Elles sumen el 69% de peticions entre els 20 i els 30 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento