La majoria de conductors catalans es burlen del límit de velocitat

  • El 60% torna a còrrer quan sobrepassa algun control o radar.
  • El 70% aproven els radars a les carreteres catalanes pero creuen que no els posen on més risc d'accident hi ha.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE LA TEVA CIUTAT.

El 60% dels conductors catalans es burla dels límits de velocitat, ja que admet que torna a accelerar quan supera un control. El 70% opina que és positiva la presència de radars a les carreteres, però creuen que no sempre se situen en els indrets més adequats.

La meitat dels enquestats a Catalunya per l'Institut de Trànsit de la Universitat de València per a l'estudi ARAG admenten que els radars serien molt més eficaços si no n'avisessin de la ubicació.

El mateix estudi aboca que el 62% dels catalans consideren que els punts de control de trànsit se situen en punts on és més fàcil multar i no on hi ha més accidents.

200.000 tests d'alcoholemia

A Catalunya, en sis mesos s'han fet 201.000 controls d'alcoholèmia amb les proves corresponents. 11.779 han estat controls que han donat positiu, un 6%, mantenint-se les sancions dins de l'àmbit administratiu, segons van revelar ahir els Mossos.

En aquesta ocasió, la campanya d'estiu per prevenir els accidents inicidirà en evitar les distraccions amb el lema si condueixes, mira la carretera. La distracció causa un 20,1% dels accidents.

El 2007, a les carreteres catalanes, hi va haver 521 morts i 1.275 ferits. L'any passat es van posar 15.804 multes per conduir parlant pel mòbil i 645 repartides entre distraccions com mirar un mapa o prestar atenció al GPS.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento