El 51% de los municipis de l'àrea de Barcelona no fa pisos de protecció pública

  • En els últims 10 anys no s'ha fet cap VPO en 151 dels 311 municipis de la provincia de Barcelona.
  • L'habitate lliure en aquest període s'ha multiplicat per tres.
  • CONSULTA AQUÍ MÁS NOTICIAS DE BARCELONA.

Molts promotors apunten ara a la protecció oficial com a mètode per impulsar el decadent mercat immobiliari, però en els darrers 10 anys s'han oblidat que hi havia la possibilitat de construir habitatge a un preu assequible.

La darrera dècada només es va iniciar vivenda social a 151 localitats sobre les 311 que integren la província de Barcelona, segons denuncia la secretària general d'Habitatge, Carme Trilla, en Aspectes diferencials de la producció d'habitatge protegit, editat per la Cambra de Comerç .

Trilla explica que els promotors han abandonat "progressivament" la construcció de pisos socials "per centrar l'activitat en el mercat lliure". La construcció s'ha multiplicat per tres, però la protecció s'ha estancat en 7.000 pisos anuals (6% del total).

Només "operadors públics i sense ànim de lucre" han fet pisos a preu reduït a l'àrea de Barcelona i l'eix del Llobregat, "sense cap concordança amb l'activitat constructiva".

Terrenys cars

La secretària d'Habitatge creu que els ajuntaments no han ajudat perquè "ha sigut molt difícil comprar sòl a preus sostenibles", tenint en compte que després hi ha un preu màxim per vendre pisos socials.

Trilla espera que la situació canviarà: el Pacte Nacional per l'Habitatge obliga a reservar el 30% dels terrenys per a protecció oficial.

La capital dóna bon exemple

La ciutat de Barcelona, amb un 28% de l'habitatge protegit (14.156 pisos iniciats entre 1997 i 2006), és la ciutat que millor exemple dóna.

Sabadell (5.177), Terrassa (1.725), Badalona (1.271), Gavà (1.271) i l'Hospitalet (1.132) se situen a continuació.

Manresa i Sant Cugat també han començat més d'un miler de pisos en aquest període, segons dades de Trilla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento