Un 'rocker' gens ensucrat

  • El cantant italià Zucchero repassa avui els seus grans èxits a la sala Apolo.
  • Són famoses les seves col·laboracions amb Clapton y Pavarotti.

El passat 27 de novembre, Adelmo Fornaciari, conegut artísticamente amb el nom de Zucchero (sucre en italià) va editar el disc All the Best. El 1983, aquest músic va gravar el primer dels seus treballs, Un po di Zucchero, al qual van seguir Zucchero & The Randy Jackson Band; Rispetto i Blue's (1987).

Un cop culminada una extensa gira internacional amb Joe Cocker i Miles Davis, Zucchero va treure al mercat Oro, incenso e birra (1989) i llavors va encetar un altre tour a nivell europeu, amb Eric Clapton.

Duets de luxe

El 1992 va cantar a duo amb un compatriota, el desaparegut tenor Luciano Pavarotti. El tema està inclòs a l'àlbum Miserere, el sisè. D'ambdós va sortir la iniciativa de fundar la gala anual de caire benèfic Pavarotti & Friends. Els primers grans èxits en castellà del músic van sortir a la llum el 1994, amb Diamante. Un any després, arribava Spirito di vino, un supervendes.

Best of Zucchero, els grans hits editats per a tot el món, es van publicar el 1996.

La primera gira mundial va tenir lloc amb Bluesugar (1999). Però, malgrat aquest currículum d'infart, no va ser fins al 2004 que el disc Zu & Co., de duets amb Eric Clapton, Macy Gray, Tom Jones, Mouse T, Dolores O'Riordan dels Cranberries, Sheryl Crow, Brian May, Ronan Keating i Paul Young, el va consagrar com a una estrella.

A Fly, de 2007, segueix All the Best, tots els seus grans éxits, duets amb Miles Davis, Pavarotti i Paul Young i tres temes inèdits. Aquests últims potser sonaran en el concert d'aquesta nit a la Sala Apolo barcelonina. Ho faran al costat de Baila morena, potser el seu tema més corejat arreu del món. Iuna font habitual de bandes sonores d'anuncis publicitaris i tota mena de promocions.

* Nou de la Rambla, 113. A partir de les 22.00 hores. Preu:25 euros. Més informació a la pàgina web www.sala-apolo.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento