El primer festival de la temporada

  • El Primavera Sound avança els concerts dels propers mesos.
  • És un dels festivals de referència en música 'indie'.
  • Aquest cap de setmana toquen Portishead, Mission of Burna, Nick Lowe...
Beth Gibbons, cantante de Portishead
Beth Gibbons, cantante de Portishead
ARCHIVO
Beth Gibbons, cantante de Portishead

Després d´un primer avanç durant aquesta setmana amb actuacions repartides per diversos clubs de la ciutat, avui arrenca la segona jornada de la vuitena edició del festival barceloní de música independent Estrella Damm Primavera Sound 2008.

Descrit pel seu director, Albert Guijarro, com «el festival de referència de l´indie europeu», el Primavera Sound ofereix en cartell grups ja consolidats del passat, els descobriments del futur i les novetats en música alternativa.

Entre els històrics d´aquest any destaca el retorn dels Portishead. Els britànics tornen als escenaris després de més d´una dècada d´absència en un únic concert a Barcelona, on presentaran els temes del seu darrer disc, Third (avui; a les 21.45 h; Auditori Fòrum).

Seguint entre els clàssics, assistirem a la primera actuació en el nostre país de Mission of Burma, amb una reedició dels temes que la banda nord-americana va publicar a principi dels anys 80 Ace Of Hearts (disssabte; a les 22.30 h; en l´escenari Vice Jägermeister).

Partitures amb ‘ñ´

Entre els grups consolidats espanyols, el festival ha obert les seves portes a formacions com ara els barcelonins Subterranean Kids (avui; 22.00 h; Vice Jägermeister), pioners estatals del hardcore parats 12 anys.

La part electrònica del festival es veurà representada per actuacions com les de Model 500 i el hip hop amb Clipse, en la seva primera actuació a Espanya (dissabte; 23.30 h; CD Drome).

En total, un centenar d´actuacions entre grups i DJ, distribuïts en sis escenaris al Fòrum, on s´espera una afluència similar a la de l´edició anterior, amb prop de 62.000 assistents.

I també hi seran...

Cat power: Després d’una dècada flirtejant amb els límits del folk, Chan Marshall s’ha consagrat com una de les artistes més inquietes i escarpades del gènere (avui;a les 01.05 hores; escenari Rockdelux).

Dinosaur jr.: En el seu darrer disc, el grup es va retrobar amb la condició de representats per excelència de l’indie nord-america. El primer avís el van donar el 2006 (Dissabte;a les 23.30 hores; Escenari Estrella-Damm).

It’s not not: Són una de les bandes més fiables del catàleg de BCore i del punk nacional. Hardcore, punk, indie i pop s’enllacen en el seu tercer disc, No Time For Jokes (avui; a les 18.15 h; Vice Jägermeister).

Nick Lowe: El cantant i compositor britànic vol reivindicar la maduresa com la millor edat imaginable per al pop, amb discos com The Impossible Bird o Dig My Mood (avui; a les 18.45 h; l’auditori del Fòrum).

* Parc del Fòrum. Fins al diumenge. Preu de les entrades, a partir de 70 euros. L´abonament, 150.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento