Comunitat Valenciana

Rebutjada la comissió d'investigació Puig-IVF amb els vots del Botànic

  • Els partits que sustenten el govern valencià consideren que "les explicacions estan donades".
  • El PP vol arribar a l'origen de les accions i Cs denúncia les "ganes d'amagar la corrupció".
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
El president de la Generalitat, Ximo Puig.

Els grups del govern del Botànic II -PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida- a Les Corts han rebutjat aquest dijous la creació d'una comissió d'investigació per a determinar si va haver-hi conflicte d'interessos en l'operació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb un grup editorial al que pertany un mitjà en el qual el president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, té accions. Aquestes formacions entenen que "totes les explicacions estan donades".

La proposta, que partia de Ciutadans i ha comptat amb el suport de la resta de l'oposició (PP i Vox), s'ha debatut al final del ple de Les Corts i s'ha rebutjat amb 48 vots en contra i 45 a favor. En aquest punt s'ha absentat Puig -a més d'altres consellers- en tindre prèviament programada la clausura d'un fòrum organitzat per 'Mediterráneo' a Castelló. "Un acte del seu propi periòdic", com ha denunciat el diputat de Cs Vicente Fernández.

Per a justificar el seu rebuig, el PSPV es basa en les conclusions de l'Advocacia de la Generalitat que "no va haver-hi conflicte d'interessos" i en l'"honradesa" de Puig, i Compromís i Podem en les explicacions que va donar el director de l'IVF, Manuel Illueca, en el parlament. Per contra, PP vol arribar a l'origen de les accions, Cs denúncia les "ganes d'amagar la corrupció" i Vox alerta d'"una operació similar a Catalunya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento