Comunitat Valenciana

Puig respondrà a Les Corts a preguntes sobre autogovern, la situació econòmica, emergència climàtica i Catalunya

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, respondrà els grups en la pròxima sessió de control a Les Corts a preguntes sobre autogovern, mesures davant la situació econòmica, l'emergència climàtica, la "ruptura social" a Catalunya i ajudes a entitats independentistes.
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en imatge d'arxiu
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS TV - Archivo
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en imatge d'arxiu

El síndic de Cs en la cambra autonòmica, Toni Cantó, interpel·larà a Puig sobre si el Consell "va a paralitzar les mesures que han portat a Catalunya a la ruptura social i a l'aparició de violència".

En el cas de Compromís, el portaveu, Fran Ferri, preguntarà al president per com valora el funcionament de l'autogovern valencià i la seua "capacitat per a millorar la vida dels valencians i valencianes".

Des del PP, la pregunta de la síndica, Isabel Bonig, serà la de com afronta el Consell "l'actual escenari de desacceleració econòmica".

La portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, centrarà la seua interpel·lació en l'emergència climàtica i en quals són les mesures plantejades pel Consell "en coordinació amb altres administracions per a combatre els efectes de l'emergència climàtica" a la Comunitat Valenciana i donar resposta a la situació.

El grup parlamentari de VOX, a través del parlamentari José María Llanos, preguntarà a Puig pels motius pels quals el Consell "rega de subvencions Acció Cultural del País Valencià, una entitat independentista i, per tant, amb unes finalitats contràries al marc legal espanyol i autonòmic, i germanada amb l'entitat catalana -igualment independentista- Omnium Cultural, sent que ha declarat que els colpistes presos són presos polítics i que convoca manifestacions a València en defensa dels Països Catalans, atacant la nostra identitat valenciana i proposant la nostra unió a Catalunya".

Segons fonts parlamentàries, Llanos pot firmar la pregunta en haver-se acordat en una junta de portaveus prèvia, davant l'absència per a aquesta sessió de la portaveu, Ana Vega, que es va casar dissabte passat. Es dona la circumstància que Vox va estar a punt la passada sessió de control de no poder interpel·lar al president per errors en el registre de la pregunta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento