Comunitat Valenciana

Puig: "Vaig a fer tot l'esforç perquè puga haver-hi uns pressupostos de la Generalitat per al 2020"

  • "Ara bé, cal tindre en compte les circumstàncies que vivim", ha asseverat el president de la Generalitat Valenciana.
Puig en el Palau de la Generalitat
Puig en el Palau de la Generalitat
TWITTER GENERALITAT VALENCIANA - Archivo
Puig en el Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que li agradaria que haguera pressupostos autonòmics per al 2020, encara que hi ha una situació d'interinitat a Espanya que genera incerteses. En tot cas, ha asseverat: "Jo vaig a fer tot l'esforç perquè puga haver-hi uns pressupostos de la Generalitat per al 2020".

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat sobre si hi haurà o no pressupostos per al pròxim any o s'optarà per la pròrroga dels actuals, una setmana després que el conseller d'Hisenda, el també socialista Vicent Soler, afirmara que s'està "pegant moltes voltes" a la possibilitat de la pròrroga, ja que "et pots arriscar a fer un pressupost d'ingressos però et pots equivocar moltíssim" i "és un risc molt gran".

El president ha afirmat "amb total claredat" que a ell li agradaria que hi haguera nous comptes per a l'any que vé i treballarà perquè així siga, ja que "és el raonable" i és el que s'intenta fer cada any, confeccionar un pressupost que "done cobertura a un projecte polític de progrés i de prosperitat social per a la Comunitat Valenciana".

"Jo vaig a treballar perquè siga possible. Ara bé, cal tindre en compte les circumstàncies que vivim, hi ha algunes comunitats com Madrid que han decidit que no van a fer pressupostos perquè els paràmetres generals no estan clars, és cert que vivim en una situació d'interinitat a Espanya que determina algunes de les incerteses, però eixes incerteses no poden tampoc paralitzar-nos", ha indicat.

També s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió la portaveu d'Unides Podem a Les Corts, Naiara Davó, que ha reiterat que sempre han dit que la pròrroga "no és l'escenari ideal" i tenen la capacitat i possibilitat d'"aconseguir uns nous pressupostos, fins i tot amb els obstacles que arriben des de fora". Davó ha incidit que aposten per uns nous comptes, perquè el Botànic sempre ho ha fet i ara hi ha noves conselleries que "necessiten de recursos propis i personal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento