Comunitat Valenciana

Una comissió sobre l'operació IVF-Zeta i el segon mèdic en els 'bous', a debat la setmana vinent en Corts

  • El ple de Les Corts de la setmana vinent debatrà la proposta de Ciutadans (Cs) per a crear una comissió d'investigació sobre l'operació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) de reestructuració del deute d'Editorial Premsa Ibèrica per a comprar el Grup Zeta, en el qual està integrada Pecsa, de la qual el president, Ximo Puig, posseeix accions, i també la proposició del PP per a eliminar l'obligatorietat del segon mèdic en els festejos de 'bous al carrer'.

En concret, la formació taronja proposa la creació d'una comissió d'investigació "sobre el conflicte d'interessos del president de la Generalitat que poguera derivar-se del quitament per part de l'IVF al grup editorial propietari del mitjà de comunicació del que ell és accionista i del fet que aquest mateix mitjà reba importants ingressos de publicitat institucional per part del Consell".

Respecte a la proposició de llei per a eliminar l'obligatorietat del segon mèdic als 'bous al carrer', és la mateixa que en el seu moment van presentar PSPV i PP però va decaure en dissoldre's les Corts per la convocatòria electoral del 10 de novembre. Ara, segons ha explicat el portaveu socialista, Manolo Mata, la presenta a soles el PP però ells la recolzaran.

A més d'aquestes dos propostes, també es debatrà una proposició de llei de modificació pressupostària per a limitar els alts càrrecs, hi haurà sessió de control a Puig i al Consell, i es debatran tres mocions subsegüents a interpel·lacions sobre educació, aigües fecals i memòria històrica.

També es triarà el Síndic Major de Comptes d'entre els tres síndics, ja que amb la reforma de la llei correspon fer-ho a Les Corts i no al president, com abans. La proposta del Botànic és que repetisca en el càrrec Vicent Cucarella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento