Comunitat Valenciana

Martínez (APV) lamenta la "insensibilitat social" de Per l'Horta en oposar-se a una ZAL que "generarà ocupació"

  • El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha lamentat aquest divendres la "insensibilitat social" de l'associació Per l'Horta per continuar oposant-se a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), quan "el principal problema del barri de Natzaret és l'ocupació" i en les adjudicacions de les parcel·les a empreses i han inclòs "per primera vegada" clàusules per a la contractació d'aturats de llarga durada i en risc d'exclusió social de la zona.
Area de la ZAL de València
Area de la ZAL de València
APV - Archivo
Area de la ZAL de València

Martínez ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació del primer 'Informe d'Entorn Econòmic Global de Valenciaport', en ser preguntat pel recurs contenciós-administratiu que ha presentat Per l'Horta contra Pla Especial d'Urbanització de la ZAL en l'horta de la Punta (València), on reclama la suspensió cautelar de totes les actuacions que el port, el Ministeri de Foment, Generalitat i Ajuntament tenen previst executar en la zona.

Sobre aquest tema, el president de l'APV ha assenyalat que ja estan "acostumats" i s'ha mostrat "sorprés" de la "poca sensibilitat social" d'aquest col·lectiu, quan "el principal problema de Natzaret és l'atur", que afecta més del 40% de la seua població.

Segons Martínez, l'APV intenta "impulsar activitats que generen ocupació" i en l'adjudicació de parcel·les de la ZAL s'han inclòs clàusules, acceptades per les empreses, per a contractar col·lectius en atur de llarga durada i en risc d'exclusió social, per la qual cosa no entén que "se seguisquen oposant a aquest tipus d'activitat en infraestructures ja fetes, amb compromisos socials, respectuoses amb el medi ambient i que generen 1.600 llocs de treball".

Al seu juí, és d'una "insensibilitat social" que no comprèn. "Des de l'esquerra no puc entendre eixe comportament", ha insistit.

En tot cas, Aurelio Martínez ha assegurat que no li preocupa que les empreses adjudicatàries dels terrenys en la ZAL es replantegen la seua inversió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento