Comunitat Valenciana

Martínez (APV) avisa: Si MSC se'n va "no parlaríem de 1.100 milions, sinó del futur de tot el port"

  • Calcula que una nova Declaració d'Impacte Ambiental podria demorar-se entre 3 i 5 anys.
Vicente Pallardó i Aurelio Martínez
Vicente Pallardó i Aurelio Martínez
EUROPA PRESS
Vicente Pallardó i Aurelio Martínez

El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha advertit aquest divendres que si la naviliera MSC abandona el projecte de construcció de la nova terminal nord de contenidors en el Port de València i se'n va a un altre port, s'emportaria el tràfic que ja té en aquest recinte, no només el nou. I tenint en compte que el gegant suís representa al voltant del 40% del tràfic ací, "no estem parlant de 1.100 milions d'euros, estem parlant del futur de tot el Port de València", ha alertat.

Martínez s'ha pronunciat en aquests termes durant la presentació del primer informe trimestral de l'entorn econòmic, en ser preguntat per les declaracions del president d'MSC Espanya, Francisco Lorente, que aquest dijous apuntava que si l'ampliació nord del port s'allargara indefinidament per la necessitat d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) podria fracassar la inversió que té prevista de més de mil milions d'euros en la terminal.

De fet, Martínez calcula que una nova DIA podria demorar-se entre 3 i 5 anys, segons si és simplificada o completa. La DIA per a l'accés ferroviari al Port de Sagunt ha costat 5 anys, ha recordat.

Segons el president de l'APV, "no hi ha arguments" que justifiquen fer una nova DIA quan l'APV porta tres anys treballant en el projecte "sense improvisar" i "tots els passos que s'han donat estan suportats per informes tècnics i jurídics". "Tinc la consciència tranquil·la que tot el que ha fet el port és legal i correcte", ha assegurat.

Segons Martínez, si ell fora un inversor internacional com MSC que anara a invertir més de 1.100 milions "en un port en el qual més o menys es compleixen tots els requisits, i de sobte, sense fonament raonable, se sol·liciten nous tràmits que em retarden la inversió 4 o 5 anys i m'estan oferint altres ports o possibles ubicacions, doncs probablement me n'acabe anant, que és el que va voler dir Lorente".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento