Comunitat Valenciana

Oltra creu que "està clar" en quina llengua ha de dirigir-se la Generalitat Valenciana a Catalunya i Balears

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que "està absolutament clar" en quina llengua ha de dirigir-se la Generalitat Valenciana als governs de Catalunya i Balears, després que l'Advocacia de l'Estat haja defès que ha de fer-ho en castellà.
Mónica Oltra en Corts
Mónica Oltra en Corts
INMA CABALLER CORTS - Archivo
Mónica Oltra en Corts

Així ho ha afirmat en la roda de premsa després del ple setmanal del Consell, preguntada per la postura de l'Advocacia en el recurs de cassació de la Generalitat contra l'anul·lació parcial del decret del 2017 que regula l'ús del castellà i del valencià en l'administració pública valenciana, que dirimirà el Tribunal Suprem.

Oltra ha puntualitzat que "és una posició de l'Advocacia de l'Estat" i que "l'última paraula la tenen els tribunals perquè no deixa de ser una part en un procés judicial". Açò sí, ha recordat que es tracta d'una qüestió que "el Suprem ha deixat clara en reiterades ocasions".

"Per a les consideracions filològiques i lingüístiques està l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que deixa els àmbits lingüístics absolutament clars, i la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), que ho té molt clar des d'un punt de vista científic i és l'autoritzada per a parlar d'açò", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento