Comunitat Valenciana

Puig explicarà les retallades en “una setmana”

  • El president recorda que és el Consell qui decideix qui dóna explicacions "a cada moment".
  • Responsabilitza als independentistes i a la dreta de la "destrucció del millor pressupost possible".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va considerar aquest dimecres “un debat bastant ridícul” que es polemitze sobre si hauria de ser ell qui responguera davant Les Corts sobre la situació financera de la Comunitat i les possibles retallades i no el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

Puig va recalcar, no obstant això, que és el Consell qui decideix qui dóna explicacions “a cada moment” i va assenyalar que ell mateix acudirà a les Corts “dins d'una setmana”, encara que el responsable d'Hisenda és el conseller.

“Si anem a donar explicacions i ara es genera una altra discussió, em sembla que no es vol saber realment el que ha passat”, va dir a Casa Mediterrani d'Alacant, on va inaugurar unes jornades sobre el paper de la dona en les cultures del Mediterrani, al costat de l’exvicepresidenta del Govern i presidenta de la Fundació Dones per Àfrica, María Teresa Fernández de la Vega.

A preguntes dels mitjans a Alacant referent a la polèmica, Puig va sostindre que “el que ha passat és que l'aliança entre els independentistes i les dretes ha fet possible la destrucció del millor pressupost possible que hi havia per a la Comunitat Valenciana en dècades”, en al·lusió als Pressupostos Generals de l'Estat.

En aqueix sentit, va exigir que l'oposició “assumisca la seua responsabilitat” i “no els qui intentem que hi haguera un projecte de pressupostos que beneficiara als valencians”. Així mateix, preguntat sobre el model de finançament basc i navarrés i el seu possible trasllat a la Comunitat, Ximo Puig va al·legar que el sistema que es defensa des del Consell és el de la “igualtat entre ciutadans i singularitat entre territoris”.

“Entenem la singularitat, però el que no es pot és acabar generant desigualtat i discriminació objectiva”, va dir, i va afegir que el seu model és el que atenga “el principi bàsic: la igualtat entre ciutadans”, sense que puguen donar-se “diferències de tracte” que ara, al seu judici, existeixen a Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento