Comunitat Valenciana

Ricardo Bofill defèn Calatrava: "És un bon arquitecte encara que se li caiguen coses"

  • L'arquitecte català Ricardo Bofill ha defès aquest dimecres el seu col·lega de professió, el valencià Santiago Calatrava: "Malgrat les crítiques, és un bon arquitecte, encara que se li caiguen coses".
Ciutat de les Arts i les Ciències
Ciutat de les Arts i les Ciències
GVA - Archivo
Ciutat de les Arts i les Ciències

Així ho ha manifestat durant la presentació d''Ikon', un edifici residencial de la promotora Kronos Homes que està cridat a ser l'edifici més alt de tota la ciutat de València amb els seus 100 metres d'altura i dos torres de 30 i 14 plantes.

Bofill ha reivindicat el paper de Calatrava com un dels arquitectes de l''star system' mundial, que a més és també enginyer. "Fa coses insòlites i diferents però la gestió no està molt ben feta" i "a pesar que és un arquitecte boníssim hi ha una mala gestió", ha lamentat.

En aquest sentit ha assenyalat que "cal aprendre a València sobre la gestió i el manteniment" dels projectes, sobretot els públics, ha remarcat.

Segons Bofill, "abans ocorria que es calculava el preu del terreny i la construcció com si fora un negoci" però, després, "cal mantindre-ho", ha advertit. Ara, l'"equilibri financer" ha de comptar amb que també "es gestiona i es manté".

L'arquitecte català ha aprofitat per a recordar que ell mateix ha participat de l'evolució de València estant "en l'origen del pas del franquisme al nou urbanisme" de la ciutat.

Al seu juí, la capital del Túria és molt bonica, "barreja una història i una les arrels molt clares i significatives amb una energia especial". Va viure una "etapa anterior de planejament i ara torna a mirar la vegetació i el canvi climàtic, les bicicletes... estan sobre la taula". "València segueix aquesta lògica general d'una ciutat sensible a moments diferents", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento