Comunitat Valenciana

Els joves valencians són els tercers que més beuen d'Espanya

  • El 72,6% consumeix alcohol amb freqüència i el 24% ha tingut una borratxera en l'últim mes.
  • L'AECC llança una campanya per a previndre tant els efectes d'un coma etílic com d'altres malalties.
Restes de botelló en la Plaça de la Verge
Restes de botelló en la Plaça de la Verge
PP - Archivo
Restes de botelló en la Plaça de la Verge

Els joves valencians d'entre 14 i 18 anys són els tercers d'Espanya que més alcohol consumeixen per darrere dels del País Basc i Aragó. En concret, un 72,6% dels menors valencians beu amb freqüència, un 24% ha tingut una borratxera en l'últim mes i dos de cada cinc reconeix haver-se donat 'fartades'.

Per açò, l'AECC (Associació Espanyola contra el Càncer de València) ha llançat la campanya 'Per 7 raons no són motxilla', per a conscienciar els adolescents amb els seus propis arguments dels perills de la ingesta d'alcohol, que passen des dels efectes immediats d'un coma etílic a tindre càncer a llarg termini. La campanya es difondrà per xarxes socials i de forma presencial a 1.500 escolars.

Sobre aquest tema, el vicepresident de l'Associació, el doctor Antonio Llombart, ha advertit que l'alcohol "segueix guanyant terré" fins a ser "el tòxic més consumit" i el seu consum excessiu és "un problema social i sanitari" que a més sol anar associat al tabaquisme.

Llombart ha recalcat que l'evidència científica ha provat que l'alcohol és "un element tòxic per al nostre organisme a qualsevol edat" però encara més nociu entre els joves i que l'alcoholisme crònic s'inicia en l'adolescència.

De fet, ha lamentat l'escena habitual de joves practicant botellot els caps de setmana i en vacances en les vies públiques pensant que el seu consum "els facilita les relacions socials" però sense adonar-se dels perills immediats, i a mitjà i llarg termini que té la ingesta d'alcohol.

Així, cada any més de 6.000 menors pateixen un coma etílic. El consum d'alcohol en edats primerenques pot ocasionar danys intestinals, en cor i cervell, problemes en la pell, genera dependència i violència i baixa el rendiment escolar, segons l'entitat. A més, a llarg termini s'ha demostrat que augmenta el risc de patir càncer de la cavitat oral, faringes, laringe, esòfag, fetge, colorrectal i pit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento