Comunitat Valenciana

Registrada la candidatura 'Més Compromís' per a les generals del 10N

  • La coalició s'encarregarà de dissenyar les llistes electorals que es presentaran en el territori valencià.
  • Els firmants assumeixen "per complet" el programa polític que Compromís i les reivindicacions del Botànic II.
Baldoví, Oltra i Errejón en una imatge d'arxiu d'un acte a València
Baldoví, Oltra i Errejón en una imatge d'arxiu d'un acte a València
COMPROMÍS/ARCHIVO
Baldoví, Oltra i Errejón en una imatge d'arxiu d'un acte a València

Compromís ha registrat aquest dilluns davant la Junta Electoral Central la candidatura en coalició amb Més País, denominada 'Més Compromís', per a les eleccions generals del 10 de novembre, que assumirà el programa de la formació valenciana, que també s'encarregarà de dissenyar les llistes.

En l'acord d'aquesta coalició progressista, feminista, ecologista i valencianista firmat per les dues organitzacions s'estableix que serà Compromís la formació encarregada de dissenyar les llistes electorals que es presentaran en el territori valencià fins al pròxim 7 d'octubre.

Pel que fa al Senat, Compromís està "obert a configurar una llista el més àmplia possible que permeta presentar una única opció electoral fora del bipartidisme", ha informat en un comunicat.

D'altra banda, els firmants assumeixen "per complet" el programa polític que Compromís va presentar en les passades eleccions generals del 28 d'abril, així com totes les reivindicacions establides en l'Acord del Botànic II, especialment en les registrades en l'apartat 6 sobre fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

"D'aquesta forma, 'Més Compromís' serà l'encarregat de defendre en el Congrés temes tan importants com la reforma del sistema de finançament autonòmic i la regularització del deute històric valencià, així com mecanismes temporals de compensació mentre aquesta reforma no es produïsca amb l'objectiu de garantir una justícia financera per al territori valencià", han indicat les mateixes fonts.

Respecte al grup parlamentari en el Congrés, Compromís i Més País han acordat formar un grup confederal amb tots els partits territorials amb els quals s'hagen establit aliances en l'Estat. Un grup en el qual Compromís tindrà un portaveu i autonomia pròpia, i des del qual "liderarà el posicionament de tots els temes que facen referència a les circumscripcions de Castelló, València i Alacant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento