Comunitat Valenciana

'El Botifarra' actuarà a Riba-roja el 9 d'Octubre després de canviar Vilamarxant el seu concert per un circ

  • Pep Gimeno 'El Botifarra' actuarà en la programació del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, en la localitat valenciana de Riba-roja del Túria -on governa el PSPV-, després que l'Ajuntament de Vilamarxant (València) -PP i Ciutadans- cancel·lara el seu concert per a substituir-lo per un circ familiar.
Pep Gimeno el Botifarra actuarà en Riba-roja
Pep Gimeno el Botifarra actuarà en Riba-roja
AYUNTAMIENTO DE RIBA-ROJA
Pep Gimeno el Botifarra actuarà en Riba-roja

La suspensió del seu recital a Vilamarxant es va produir "a pocs dies de la celebració de la festa lúdica i institucional de tots els valencians", denuncia en un comunicat l'Ajuntament de Riba-roja, que aposta per defendre "la llibertat d'expressió del cantautor valencià".

Després de la cancel·lació, aquest consistori va arribar a un acord amb 'El Botifarra' perquè tanque els actes oficials amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana. El 9 d'Octubre recorda l'entrada triomfal de les tropes del rei Jaume I a València i el seu posterior alliberament del domini del rei musulmà Abul Djumayl Zayyan. L'actuació tindrà lloc a les 19.00 hores en l'auditori municipal de Riba-roja.

"La presència del Botifarra suposa una defensa ferma i decidida dels valors democràtics basats en la llibertat d'expressió, al marge de les idees polítiques de cada persona, i una aposta clara en la qual es reivindica la importància de l'art i la cultura dins de la societat actual i més encara en el cas del dia de la Comunitat Valenciana que suposa la unió de tots els valencians com a poble històric", reivindica la corporació de Riba-roja.

Amb aquesta acció, advoca per la llibertat dels artistes i creadors valencians i defèn que "la seua carrera musical no pot ser posada en dubte per part d'una administració pública". "I més en el cas de Pep Gimeno 'El Botifarra' -subratlla-, la trajectòria del qual està avalada pels anys que porta en el panorama de la Comunitat, en la qual ha recorregut una varietat enorme de localitats i ha actuat amb gran èxit de públic i assistents".

L'Ajuntament de Riba-roja fa així recalcament en què "la programació d'actes per part d'una administració local ha de dissenyar-se en criteris basats en la vàlua professional dels artistes". "Mai s'han d'incloure aspectes relacionats amb la ideologia o amb les idees polítiques de cadascun d'ells, especialment per respecte al públic assistent, que representa un ampli ventall plural i heterogeni", recalca.

PSPV: "PENSEN QUE NO ÉS DELS SEUS"

En la mateixa línia, el PSPV-PSOE de Vilamarxant -on governen PP i Ciutadans des d'aquesta legislatura, després del canvi de l'anterior corporació presidida per PSPV i Compromís- rebutja la cancel·lació i advoca per "la cultura com un bé comú. La cultura com a transmisora de coneixements, diversió i com a ferramenta de canalització de sentiments amb una agenda setmanal de qualitat".

Els socialistes recorden en un missatge en Facebook que "Pep Gimeno és un cantant que ha recuperat i difós una part important del folklore valencià". Denuncien, per contra, que "l'actual equip de govern no té ni una mica de sentit comú quan vincula política i cultura" i atribueixen la decisió al fet que "pensen que no és 'dels seus'". "'El Botifarra' és de totes i de tots els que el vullguen escoltar. Açò solament té un nom: censura", emfatitzen.

VILAMARXANT VOLIA UN 9 D'OCTUBRE "MÉS FAMILIAR"

Per la seua banda, l'Ajuntament de Vilamarxant (PP i Cs) sosté que el canvi es va deure a la intenció d'oferir una programació del 9 d'Octubre "més familiar i orientada al públic en general", per la qual cosa el concert de Pep Gimeno va ser suprimit i substituït per un espectacle circense.

"Això no lleva que en algun moment puga vindre 'El Botifarra'", asseguren fonts municipals a Europa Press, remarcant que "no hi ha cap problema amb associacions vinculades a l'anterior equip de govern (PSPV i Compromís), al contrari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento