Comunitat Valenciana

Delegació del Govern lamenta que s'utilitze el derrocament del Forn de Barraca "per a la dialèctica preelectoral"

  • La Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana ha indicat que el desallotjament del Forn de Barraca "s'ha produït sense incidents de rellevància" i ha lamentat "que s'utilitzen accions com aquesta per a la dialèctica preelectoral".
Enderrocament del Forn de la Barraca
Enderrocament del Forn de la Barraca
PER L'HORTA
Enderrocament del Forn de la Barraca

Segons ha indicat la delegació en un comunicat, "de les huit persones que es trobaven en l'edifici, quatre han eixit voluntàriament i altres quatre han sigut detingudes per resistència l'autoritat".

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha manifestat "que les actuacions dutes a terme per les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat durant la jornada de hui s'emmarquen dins del desenvolupament de l'ampliació de la V-21".

El Forn de Barraca va ser expropiat "per l'Administració General de l'Estat el passat 16 de juliol i, efectivament licitat l'import de la finca als seus anteriors propietaris en la mateixa data". "Per tant, queda escripturada en el Registre de la Propietat i altres registres públics com a propietat de l'Estat des de la data citada. Aquesta propietat passa a formar part de la zona d'afectació de l'ampliació de la V-21", ha indicat.

"Amb data 16 de setembre de 2019, els anteriors propietaris de la finca fan entrega de les claus de l'edificació objecte de l'expropiació, als legals representants de l'Administració General de l'Estat", han relatat.

La demarcació de Carreteres depenent d'aquesta Delegació del Govern "va sol·licitar el suport de les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat per a dur a terme el desallotjament de les persones que impedien des del passat dia 17 el normal desenvolupament de les obres previstes en el projecte".

El 18 de setembre "la Guàrdia Civil els informa que han d'abandonar el lloc l'endemà, açò és el dia 19, i hui, dia 27 de setembre, s'ha procedit al desallotjament de les huit persones que es trobaven en la construcció, propietat de l'Estat".

La vivenda no complia amb "les condicions d'habitabilitat ni accessibilitat requerides". "Qualsevol afectació de les persones que estaven ocupant-la de manera irregular podria suposar que l'Estat, en ser el seu propietari, fora responsable civil subsidiari", han agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento