Comunitat Valenciana

Rambleta afronta una nova temporada per a "agitar l'efervescència creativa"

  • El centre cultural ha organitzat diversos cicles sobre il·lustració, cuina, fotografia, artesania i música.
Presentació de la nova temporada de Rambleta
Presentació de la nova temporada de Rambleta
RAMBLETA/PABLO ORTUNO
Presentació de la nova temporada de Rambleta

L'Espai Rambleta ha presentat la temporada 2019/2020 dels seus cicles artístics en col·laboració amb Cerveses Alhambra. Il·lustració, fotografia, artesania contemporània, música i gastronomia protagonitzaran una sèrie d'activitats en l'espai i altres punts de la ciutat sota els lemes: 'Crear sense presses' i 'Parar per a sentir més', amb els quals busquen "agitar l'efervescència creativa" de la ciutat.

Així ho han explicat aquest dimarts la gerent de la Rambleta, Lorena Palau, i la 'brand territory manager' de Cerveses Alhambra, Joana Alonso, en el qual han anunciat la renovació del contracte de col·laboració de l'espai i la firma cervecera per dos anys més. Palau ha destacat la mirada "a llarg termini" d'aquesta col·laboració, que es va iniciar al 2016.

L'objectiu, després d'aquests últims "molt gratificants" tres anys és "generar una cadena de valor per a consolidar el teixit creatiu i cultural i introduir la cultura com un intangible necessari en la quotidianitat de la ciutat".

Així mateix, busquen "connectar els artistes i creadors amb la indústria, dotar-los de ferramentes per a la professionalització, sostenibilitat i autonomies" i "es focalitza en el procés de creació". Com a novetat, cada temporada d'aquest projecte culminarà amb un festival en Rambleta.

En aquesta temporada se suma una nova disciplina: la fotografia, amb el cicle 'Mirades Alhambra'. Amb la direcció de Tania Castro, aquest cicle buscarà captar "l'essència dels barris" sota tres 'workshops' que impartiran un fotògraf o col·lectiu de fotògrafs professionals.

A cadascun d'aquests tallers podran acudir huit fotògrafs novells, i al final es realitzarà una mostra de fotografies seleccionades que s'aglutinaran en una mostra en Rambleta al final. El primer dels cicles el dirigirà José Bravo en el barri de Russafa; en el segon, les Fotolateras "enllataran" el barri del Carme i en el tercer, Eva Máñez convidarà a "repensar la ciutat" des del concepte del 'placemaking'.

Els "joves talents" hauran d'enviar un dossier de les seues imatges i una "carta motivacional" en la qual explicaran "què és el que han d'explicar del seu barri" mitjançant les seues fotografies.

'València s'il·lustra' tindrà premi

Un dels cicles més veterans de Rambleta, 'València s'il·lustra', presenta també una novetat: enguany s'atorgarà un premi al millor il·lustrador, que podrà exposar una col·lecció de la seua obra en el centre cultural al setembre de 2020.

Així, al novembre, gener i abril s'organitzaran tres mostres amb sis artistes cadascun en les quals els il·lustradors hauran de plasmar una zona de València. La comissària, Cristina Chumillas, ha explicat que aquest cicle té una doble missió: "donar a conéixer els il·lustradors emergents i donar a conéixer racons de València".

Al final de la temporada s'organitzarà una mostra en la qual participaran els 18 il·lustradors amb les seues obres, que passaran a formar part de la col·lecció de Rambleta juntament amb les d'anys anteriors.

'Creant a poc a poc' és un altre dels cicles, i està dedicat a l'artesania contemporània. La comissària, la ceramista Ana Illueca, ha explicat que s'han inclòs treballs tant d'artesans joves que partiexen de zero, com d'aquells artesans que són "fills de".

Segons ha explicat Illueca, en aquests casos, els artistes han d'"arreplegar l'herència de la seua família i donar una volta" al treball dels seus familiars per a mantindre actualitzats els seus negocis.

Aquest cicle arrancarà el 4 de desembre amb l'artesana del vidre Sara Sorribes i també s'inclourà orfebres, ceramistes i fins i tot punt de creu.

El públic es puja a l'escenari

Una altra de les novetats d'enguany és el format dels concerts de 'Moments Alhambra', que comptaran com a màxim amb 100 persones de públic i que estaran directament en l'escenari d'Espai Rambleta. Amb aquesta proposta, que comissiona Tranquilo Música, es busca "descobrir i entendre el procés de creació dels artistes". El cicle arranca el pròxim 9 d'octubre.

A més, també sobre música versarà 'L'art es toca', un cicle que "rendeix culte al vinil". Dirigit per Rafa Cervera, aquestes trobades presentaran un disc en vinil "emblemàtic" mentre experts guien per un recorregut transversal del context històric, artístic i sociològic del mateix".

Aquest cicle arranca el 24 d'octubre amb 'The Velvet Underground & Nico', amb la seua emblemàtica portada d'Andy Warhol. Així mateix, en cada trobada s'escoltarà també un vinil contemporani, que en aquest cas serà 'Desorden', dels valencians La Plata. Aquesta sessió correrà a càrrec de Juan Vitoria, propietari de Discos Amsterdam, i els periodistes Carlos Pérez de Ziriza i Marta Moreira.

Finalment, 'Cuiners amb futur', té com a objectiu "donar visibilitat el talent gastronòmic que està despuntant" en un esdeveniment especial 'a quatre mans'. Crítics i experts gastronòmics degustaran un menú compost per dos joves promeses dels fogons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento