Comunitat Valenciana

Una escultura reivindica la diversitat en el Dia Europeu de les Llengües

  • La Generalitat Valenciana s'uneix un any més a aquesta commemoració cultural.
  • Alumnat de Primària i Infantil ha col·laborat en la confecció de l''Arbre de les Llengües'.
Conselleria De Educación De La Generalitat Valenciana
Conselleria De Educación De La Generalitat Valenciana
EUROPA PRESS - Archivo
Conselleria De Educación De La Generalitat Valenciana

L''Arbre de les Llengües' serà l'eix central dels actes commemoratius del Dia Europeu de les Llengües. L'escultura de ferro i ceràmica elaborada per l'artista Monique Bastiaans l'any 2016 llueix des del divendres en la seu central de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amenitzada per la música d'Alberto Rodilla, una peça musical composta expressament per a l'obra.

Aquesta escultura reivindica la riquesa que comporta la diversitat lingüística i, al mateix temps, és un homenatge a l''Arbre de la ciència' de Ramon Llull. Les seues fulles representen les 7.000 llengües vives que hi ha en el món i alumnes d'escoles de Primària i Infantil de València han col·laborat en la confecció.

Fins al dijous 26 de setembre es pot visitar i gaudir de la figura, que està acompanyada per la música composta per Alberto Rodilla. A més de l'obra hi ha un expositor amb díptics on es pot consultar el procés d'elaboració i col·locació de l'escultura.

D'altra banda, es presentarà la memòria de dades de l'any 2018 de l'Oficina de Drets Lingüístics en la Delegació del Govern i les Corts Valencianes, on s'exposarà el nombre de reclamacions o suggeriments dividits per àmbits i matèries.

Dins dels actes commemoratius també tindrà lloc la presentació de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València en el Col·legi Major Rector Peset.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento