Comunitat Valenciana

Puig destaca el "renaixement" del moble després de successives crisis

  • El president de la Generalitat Valenciana veu Hàbitat com la fira del sector "del segle XXI".
  • S’ha inaugurat aquest dimarts amb 503 expositors, dels quals el 24% són internacionals.
Inauguración de Hábitat Valencia 2019
Inauguración de Hábitat Valencia 2019
GVA
Inauguración de Hábitat Valencia 2019

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimarts el "renaixement" al qual està cridat el sector del moble en la Comunitat Valenciana després de superar una "època de reparació" per "successives crisis, no solament l'última" i estar en "plena reconstrucció". Així, ha assegurat que s'està "en condicions de parlar ja" de la Fira Hàbitat València, que ha obert les seues portes aquesta jornada, com "la fira del moble del segle XXI".

"Aqueixa és la convocatòria que tots tenim conjuntament. Segur que amb l'esforç, la coordinació i la cooperació de tots el farem possible", ha assenyalat Puig durant la inauguració d'aquest certamen, que celebra enguany la seua 55a edició i que reuneix en 65.000 metres quadrats -un 45% més que l'any passat- l'oferta de 503 expositors - el 24% internacionals- de mobles, il·luminació, decoració i disseny.

El cap del Consell ha indicat que en l'actualitat "hi ha situacions complicades" i ha al·ludit "a incerteses del context econòmic exterior com les produïdes per l'impacte del Brexit o els efectes de la guerra comercial entre la Xina i els EUA", però ha confiat que "la força i el coratge" del sector porten a superar-les i a continuar "avançant".

En la inauguració de Fira Hàbitat València han participat també l'alcalde d'aquesta ciutat i president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, i el president de la institució, José Vicente González. Tots ells han recorregut els estands al costat del conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i representants dels sectors participants.

Puig ha assenyalat que certàmens com aquest serveixen per a constatar que en la Comunitat Valenciana "tots estem enfocant en una direcció" per a fomentar i promocionar la seua "capacitat de creació, la qualitat i un entorn favorable per a l'ocupació i la inversió". En aquesta línia, ha exposat que la Generalitat té "ben clar" que "la indústria és la base de l'economia sana per a una societat cohesionada".

Així mateix, el 'president, que s'ha referit a la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, ha valorat el "moment especial" que viu Fira València, amb "dades extraordinàries" a pesar que "a l'inici de l'anterior legislatura estava molt en qüestió" i ha ressaltat que la Generalitat ha cregut en aquesta institució, "una gran oportunitat per a mostrar tot el que es fa en la Comunitat Valenciana i en el món".

"Esperit de superació"

L'alcalde de València, per part seua, ha asseverat que la Fira Hàbitat València constitueix "una prova de la recuperació de la indústria del moble" i mostra "l'esperit de superació que caracteritza als valencians" a partir de "la creativitat, la innovació i la internacionalització dels sectors productius valencians".

Ribó ha al·ludit també a l'evolució de Fira València en els últims temps, institució que ha complit 102 anys d'història i que "en 2018 va presentar uns beneficis de 2,3 milions d'euros i va obtindre els millors resultats econòmics des de l'any 2008, abans de la crisi". D'aquesta manera, ha felicitat el seu president "pel treball ben fet".

Respecte a la nova edició d'Hàbitat València, Ribó, que també s'ha referit a la capitalitat mundial del disseny recentment aconseguida, ha agregat que suposa la "posada de llarg de tot un sector que aposta per la internacionalització", així com per "la qualitat en la producció i en el disseny".

"Números d'abans de la crisi"

José Vicente González ha asseverat que Hàbitat València és "l'emblemàtica fira del moble de tota la vida, que es va celebrar per primera vegada en 1963, amb un creixement continu que es va truncar en la crisi econòmica de 2007 i 2008". No obstant això, ha afirmat que en 2019, la seua nova edició "mostra la puixança d'un sector productiu tan lligat a la Comunitat Valenciana com el moble i la il·luminació".

"Enguany, aquest certamen torna als números d'abans de la crisi, amb la mateixa superfície expositiva que en 2007", ha comentat González, que ha valorat la recuperació encara que lamentant "les empreses que van caure per la crisi". Ha precisat que en l'actualitat Fira Hàbitat València "ha multiplicat per huit la superfície neta d'exposició de fa tres anys" i ha dit que ha sigut possible tant per la "estreta col·laboració amb els expositors com per una millor política comercial i pel suport de Generalitat i Ajuntament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento