Comunitat Valenciana

La Llei del Taxi es modificarà per a permetre pactar el preu del servici

  • La novetat s'inclou en l'esborrany de la Llei d'Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat Valenciana.
  • També es recullen qüestions relacionades amb altres àmbits, com el fiscal i el del patrimoni.
Imagen de archivo de un taxi.
Imagen de archivo de un taxi.
EUROPA PRESS
Imagen de archivo de un taxi.

L'esborrany de la Llei d'Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat del 2020 inclou una modificació a la Llei del Taxi i obri la possibilitat de prestar el servici mitjançant preu pactat prèviament entre els usuaris i la persona que condueix el taxi, tal com ja està regulat en alguna altra comunitat autònoma.

La mesura parteix de la Conselleria de Política Territorial i Mobilitat i, atenent les peticions formulades pels professionals, pretén fer més competitiu al sector del taxi, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquesta és una de les mesures que s'inclouen en l'esborrany de la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat, que per tercer any consecutiu el Consell fa públic perquè agents econòmics, socials i particulars puguen realitzar les aportacions que consideren oportunes.

Aquest avantprojecte de llei encara ha de passar dos vegades pel ple del Consell, per la qual cosa el text seguirà sent objecte de modificacions fruit del procés de participació en el qual està immers.

A més, aquest text contempla una modificació de la Llei de Patrimoni de la Generalitat amb l'objectiu de permetre cessions d'ús més àgils a entitats sense ànim de lucre. Per a açò, s'arreplega l'anomenada "autorització especial d'ús" arreplegada en la legislació estatal, concretament en l'article 90 de la llei, que no té caràcter bàsic.

D'altra banda, amb l'objectiu d'adaptar-se a la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic s'estableix un sistema de supervisió contínua de les entitats del sector públic instrumental per part d'Intervenció de la Generalitat.

Altra de les mesures que contempla és la creació de l'Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana, que permetrà que qualsevol ciutadà, associació o ens participe des d'ell en la planificació, estudi i anàlisi del sistema tributari valencià amb l'objectiu de reduir les càrregues fiscals, fomentar l'ús de l'administració electrònica i impulsar la lluita contra el frau fiscal.

La creació d'aquest observatori és una iniciativa pionera en una comunitat autònoma. L'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) compta també amb un observatori, però la participació en aquest és més limitada, ja que únicament poden formar part d'ell col·laboradors tributaris. L'Observatori de l'Agència Tributària Valenciana (ATV) està obert a tota la societat civil i poden formar part d'ell tant entitats, com universitats, notaris, associacions de consumidors o particulars.

L'esborrany de la Llei d'acompanyament també inclou com a novetat l'obligació que les fundacions compten amb un auditor intern, tal com ocorre amb la resta del sector públic de la Generalitat. Fins ara solament era obligatòria la presència de l'auditor en les entitats del sector públic empresarial, però no en el fundacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento