Comunitat Valenciana

Els cabals del riu Segura segueixen descendint, la qual cosa mitigarà els problemes d'estancament en el Baix Segura

  • Els cabals circulants pel riu Segura han seguit descendint en la nit d'aquest diumenge i a Oriola (Alacant) estan en 56 metres cúbics per segon, mantenint la tendència de caiguda, per la qual cosa aquesta evolució mitigarà els problemes d'estancament en el Baix Segura, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS).
Treballs de la UME a Almoradí
Treballs de la UME a Almoradí
UME
Treballs de la UME a Almoradí

Per la seua banda, a Múrcia el cabal del riu Segura ja està per davall dels 10m3/s.

L'Ajuntament d'Oriola celebra a les 10.30 hores d'aquest dilluns un ple extraordinari i urgent per a la sol·licitud de la declaració de zona catastròfica, segons ha informat el consistori en el seu compte de Twitter.

Des de l'Ajuntament, es recomana que el trànsit per la N-332

es desvie a l'AP7 (Direcció Torrevella-sentit Sud) mentre que el trànsit del sentit nord se'n va a desviar per CV-91 direcció Almoradí per a agafar l'AP7.

Per la seua banda, la CV-925, al seu pas per Hurchillo, la CV-95 a l'altura de Correntías Medias, la CV-916 en Tres Puentes i la CV-930 entre els quilòmetres 0 i 4 segueixen tallades al trànsit.

A Almoradí, on aquesta nit va tornar a cedir una part de mur en el mateix lloc que estava a punt de segellar-se, segueixen instal·lades cubes d'aigua davant la falta de servici. L'alcadesa de la localitat, María Gómez, ha assenyalat en xarxes socials que manté continu contacte amb la subministradora de l'aigua potable (Hidraqua), que "segueix fent l'impossible per reposar el servici", la qual cosa és la "principal prioritat juntament amb l'arranjament del trencament del riu".

El trencament general de la conducció de l'aigua es va produir en la zona del pont, on s'està treballant para taponar la fuga. Segons la primera edil, "és impossible accedir, i a més, la conducció està totalment inservible". "Tot l'equip humà i material està llest per a actuar tan prompte com baixen les aigües. Es barreja la possibilitat d'una connexió provisional des del polígon de la Daya, però també allí està la zona inundada, per la qual cosa estan a en espera que baixen els nivells", detalla Gómez.

El consistori ha situat cubes d'aigua en diferents trams horaris en el carrer Major; carrer Miguel Hernandez amb Amparo Quiles; Antimo Illescas amb Comunitat Valenciana; Casa Verde; pavelló Venancio Costa; el Saladar o camí de Catral amb carrer Los Lírios.

Segons l'Ajuntament, la majoria de supermercats va a obrir les seues portes amb total normalitat i es pot transitar per la carretera CV-914 (direcció Oriola) encara que amb certa dificultat, per la qual cosa es recomana "extremar les precaucions".

Quant a l'Ajuntament de Dolores, segons informa en el seu compte de Facebook, la Unitat Militar d'Emergències (UME) està repartint queviures a les persones que es troben en sector 3 i partides rurals, i tenen previst obrir amb normalitat els supermercats i el Mercat de Proveïments.

El consistori demanava aquest diumenge a la població que s'abstinguera d'eixir a passejar pels voltants de les zones inundades ja que els agents de la Policia Local havien hagut de socórrer persones atrapades en elles que havien eixit a caminar amb botes d'aigua o xicotetes embarcacions.

L'Ajuntament lamentava que, amb aquestes accions, aquestes persones "a més de posar-se en perill posen en perill als equips de rescat i, el pitjor de tot, mentre els socorrem deixem d'ajudar les persones que estan atrapades en les seues vivendes i no podem atendre altres qüestions referents a l'emergència".

Encara que el cabal de l'aigua en el nucli urbà estava baixant el diumenge, moltes zones rurals, així com els sectors 3 i 4, seguien inundats d'aigua, per la qual cosa la situació d'emergència "es manté".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento