Comunitat Valenciana

L'IBI pujarà un 3% a València el pròxim any

  • L’augment en la recaptació serà d’aproximadament 22 milions d’euros.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar.
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar.

El rebut de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), que grava als propietaris d'habitatges, pujarà un 3% en 2019, després d'anys congelat. La Junta de Govern Local va aprovar divendres passat diverses modificacions en les ordenances fiscals, tant quant a impostos com a taxes, que suposaran un augment global en la recaptació d'aproximadament 22 milions d'euros.

Així ho va explicar el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, qui va detallar que, en el cas de l'IBI, el Consistori manté congelat el tipus que aplica a l'impost, però hi ha un 3% que carrega l'Estat a aquelles ciutats els valors cadastrals de les quals porten 10 o més anys sense actualitzar. En el cas de València, no es revisa des de fa dues dècades. Fins l'any passat, el Govern local aplicava un tipus menor per a compensar la pujada estatal, però en 2019 no serà així i es repercutirà en el contribuent.

També pujarà l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) a aquelles empreses que facturen més d'un milió d'euros (es calcula que són al voltant de 8.000 societats). Aquest tribut també romania congelat des de fa més d'una dècada, segons Vilar. L'increment rondarà el 17%.

El regidor va afegir les bonificacions existents, per exemple per a sales d'arts escèniques, que poden desgravar-se fins al 60% complint un d'aquests dos paràmetres: portar més de 30 anys d'activitat de forma ininterrompuda o que el 20% de la programació es realitze en valencià. Altres bonificacions es refereixen a la utilització d'energies renovables en habitatges o la recentment introduïda per a establiments emblemàtics de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento