Comunitat Valenciana

Les pluges obliguen a tallar l'AP-7 al Pilar de la Foradada i dos trams de l'A-7 a Albatera i Albaida

  • Les pluges del temporal que està afectant la Comunitat Valenciana han obligat a tallar l'AP-7 al Pilar de la Foradada; un pas inferior de l'A-7 a l'altura d'Albaida, un altre tram a Albatera pel desbordament de la rambla, i diversos trams de l'N-340 en aquests mateixos municipis i a Oriola.
Carretera inundada a Moixent
Carretera inundada a Moixent
DIPUTACIÓN DE VALÈNCIA
Carretera inundada a Moixent

En concret, l'A-7 es troba tallada ara mateix en el punt 423, en el municipi d'Albaida, i s'han habilitat itineraris alternatius, ha informat el ministeri de Foment en un comunicat. A Albatera, el tall en l'A-7 està tancada en el quilòmetre 538. A més, podria tallar-se si continua plovent entre els quilòmetres 553 i 547 (sentit València). Aquest tram correspon al final d'Oriola, des del límit amb Múrcia.

Així mateix, l'N-340 es troba tallada entre el quilòmetre 678,8 i 692, també en el terme d'Oriola, des del límit amb Múrcia; així com en el quilòmetre 697, a Albatera. Aquest tancament i el de l'A-7 es deu al desbordament de la rambla d'Albatera.

A Albaida, el tancament de l'N-340A respon una mesura preventiva pel possible col·lapse parcial d'un terraplé, i també s'han habilitat itineraris alternatius. Segons Foment, les afeccions se'n van a estendre més enllà del període de pluges.

També un tram de l'A-79, en el terme municipal d'Alacant, es troba tallat, i s'ha desviat el trànsit per una glorieta. En la mateixa ciutat d'Alacant, ha informat l'Ajuntament, es troben tallades la Carretera de l'Alcoraia, la zona de barranc La Molineta a La Canyada i l'Antiga Pesseta a Bacarot.

D'altra banda, en la carretera N-338 d'accés a l'Aeroport d'Alacant-Elx, hi ha trànsit lent amb possibilitat de cort.

Així mateix, el Centre d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha informat del tall de 35 carreteres convencionals en tota la Comunitat Valenciana: 23 en el Baix Segura, cinc en la Costera i altres cinc a la Vall d'Albaida, una en l'Alt Vinalopó i una altra en el Baix Vinalopó.

El Baix Segura segueix sent la comarca més afectada, on diversos municipis i pedanies tenen els seus accessos tallats. És el cas de La Matanza, a Oriola, o dels municipis de Rafal i Benejússer.

A la Vall d'Albaida, es troba tallada la CV-81 a Ontinyent; l'accés des d'aquesta localitat a l'A-7 per la CV-650, així com la CV-660 entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins. També en Fontanars es troba tallat l'accés a la CV-654.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento