Comunitat Valenciana

El PP critica la "tragicomèdia" entre el Consell i Hisenda i responsabilitza Soler d'uns comptes "irreals"

  • El portaveu d'Economia del PP en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha lamentat aquest dijous que la societat valenciana està vivint "una autèntica tragicomèdia" entre el Govern valencià i el Ministeri d'Hisenda, amb anuncis que poc després "es desmenteixen", i ha responsabilitzat de la situació actual al conseller Vicent Soler i al Botànic en el seu conjunt perquè van elaborar i van aprovar uns pressupostos autonòmics "irreals i ficticis".
Ibáñez atén als mig en els passadissos dels Corts
Ibáñez atén als mig en els passadissos dels Corts
PPCV
Ibáñez atén als mig en els passadissos dels Corts

Segons ha indicat davant els mitjans, Soler "va assumir un risc voluntari en fer uns comptes irreals, però ara no vol assumir cap responsabilitat" i els ajustos que s'hauran de realitzar no són "imputables al retard de l'entrega dels fons a compte, i en això té raó la ministra (María Jesús) Montero".

"La situació és culpa de PSPV, Compromís i Podem, que van aprovar uns pressupostos absolutament irreals, que davant un panorama de recessió incloïen una previsió de creixement del 10% en una situació davant la qual el creixement no podia anar més enllà del 2,3%, en el millor dels escenaris", ha explicat.

Així mateix, Ibáñez ha recordat que el Ministeri d'Hisenda va advertir a Soler que hi havia 1.880 milions d'euros en el pressupost "que no havien sigut comunicats pel Ministeri, i va assumir eixe risc".

Ibáñez ha lamentat que ara "un govern de PSPV, Compromís i Podem és incapaç de posar-se d'acord amb un govern del PSOE i porta males notícies a les Comunitat Valenciana".

"Ahir vivim un fet sorprenent, quan Soler anuncia que la ministra va a donar un tracte preferent a la Comunitat Valenciana i a Múrcia i solament dos hores després el Ministeri desmenteix eixa notícia, que no era exactament així. La història del Botànic a la Comunitat està repleta de mentides", ha agregat.

A més, ha censurat que el 'president' Ximo Puig, "està amagat, no dóna la cara en el parlament i ha compromès els servicis i l'esdevindre de la Comunitat Valenciana". Segons ha ressaltat, és "vergonyós" que el Consell "haja estat tot l'estiu nomenant alts càrrecs per a després de fer-ho parlar a tots els valencians de retallades de drets" perquè "els endolls d'aquest estiu són les retallades d'aquesta tardor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento