Comunitat Valenciana

Cs critica que el Botànic rebutge la seua petició de no destinar "ni un euro públic a entitats catalanistes"

  • Ciutadans (Cs) en Les Corts critica que el govern del Botànic II -PSPV, Compromís i Unides Podem- s'haja negat a firmar la seua petició perquè "ni un sol euro públic de les arques valencianes es destine a entitats pancatalanistas que demostren dia a dia que recolzen el colpisme català".
Toni Cantó en imatge d'arxiu
Toni Cantó en imatge d'arxiu
CS - Archivo
Toni Cantó en imatge d'arxiu

El síndic 'taronja', Toni Cantó, ha presentat aquest dimecres, 11 de setembre -en coincidència amb la Diada i en el primer ple del curs polític- una declaració institucional per a "condemnar el trist aniversari del colp d'estat a Catalunya i perquè cap diputat s'en isca de la llei ni del que dicten els lletrats".

"No ens estranya aquesta negativa d'un PSC valencià que governa en tota Espanya amb el nacionalisme, d'un Compromís que cada vegada s'assembla més a l'Esquerra Republicana valenciana i d'un Podem que cal recordar que en aquells dies es dedicava a retirar banderes espanyoles del Parlament de Catalunya", ha denunciat Cantó en declaracions als mitjans en els passadissos de Les Corts.

En concret, la petició de Cs instava al fet que Les Corts es mostraren "en contra de totes aquelles polítiques emanades del Parlament de Catalunya que han suposat i suposen una ruptura amb l'estat social i democràtic de dret, així com la sobirania nacional de l'Estat com a preceptes constitucionals inherents als drets i llibertats com a ciutadans espanyols".

També exigia que "cap euro del pressupost de la Generalitat es destine a organitzacions que perseguisquen la via unilateral de la independència i realitzen accions contràries a la Constitució o a l'Estatut d'Autonomia".

Amb aquesta proposta de declaració, Cs recorda que a l'octubre es compleixen dos anys des de "l'intent de colp a la democràcia a Catalunya", a més d'advertir que "associacions que no dubten a desqualificar i soscavar la imatge internacional d'Espanya també van rebre subvencions de diferents conselleries de la Comunitat Valenciana durant la passada legislatura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento