Comunitat Valenciana

Cs aposta per "repensar" À Punt i canviar la llei en comptes de posar "pegats" renovant consellers

  • El portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha assegurat aquest dimarts que cal "repensar" el model d'À Punt, mostrant-se disposat a negociar amb la resta de formacions, i ha afirmat que no n'hi ha prou amb posar "pegats" com la renovació de quatre membres del Consell Rector que ha de realitzar-se aquest mes.
Plató de 'À Punt NTC'
Plató de 'À Punt NTC'
À PUNT MÉDIA - Archivo
Plató de 'À Punt NTC'

"No necessita un canvi xicotet", ha dit Cantó en una trobada amb els mitjans, sinó que cal "repensar el model i també el pressupost" de l'ens, per a aconseguir una radiotelevisió "del segle XXI" amb un nou director o directora que ha de ser un bon gestor, "brillant, capaç", que conega el món audiovisual d'aquest segle.

Coincidint amb la renovació de quatre membres del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Cantó ha indicat que "no valen els pegats, cal asseure's i parlar de tot" en eixa negociació, en la qual Cs és clau per a conformar la majoria necessària.

Així, ell és partidari de canviar la llei actual amb la qual es va crear À Punt, aprovada en 2016, i està obert a negociar, encara que ha indicat que es tem que el que puga voler modificar el PSPV no coincideix amb les seues prioritats.

Ha assegurat que, a més d'una bona gestió, cal eliminar "el biaix ideològic" perquè ell mateix ha sentit "manipulació" cap a la seua persona. A més, preguntat per la llengua, ha indicat que preferiria que la radiotelevisió "reflectira la realitat lingüística" de la Comunitat, en la qual cadascun "parla en la llengua que vol".

Cantó ha precisat també que, al seu juí, en una hipotètica reforma de la llei no hauria d'explicar "com a compte ara l'experiència en Canal 9 d'una forma tan desproporcionada".

"Espere que el PSC valencià es done compte que cal pegar un canvi, per primera vegada alguna gent de Compromís també ho veu, açò no va de canviar a Empar Marco -la seua directora-, cal canviar el model".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento