Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de Burjassot (València) crearà un fons documental i museístic en la Casa de la Cultura

  • L'Ajuntament de Burjassot (València) crearà, a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, un fons documental i museístic en la Casa de la Cultura de la ciutat, segons ha informat aquest dilluns el consistori en un comunicat.
Casa de la Cultura de Burjassot (València)
Casa de la Cultura de Burjassot (València)
AYUNTAMIENTO DE BURJASSOT
Casa de la Cultura de Burjassot (València)

Així, ha explicat que aquesta delegació municipal, dirigida per Javier Naharros, es troba en l'actualitat treballant en la gestació d'"un ambiciós i il·lusionant projecte per a la conservació i difusió de tot el patrimoni històric i documental amb què compta el municipi".

Aquesta iniciativa, que s'executarà en diverses fases, té com a objectiu "traure a la llum i facilitar l'accés, tant a investigadors com a la ciutadania, a tot el ric patrimoni documental i fotogràfic de la ciutat".

D'aquesta manera, actes de l'Ajuntament de Burjassot des de començaments del segle XIX, una col·lecció de cartelleria de les pel·lícules que es projectaven en els cinemes de la localitat en les dècades dels anys 50 i 60 del passat segle, la majoria dels Butlletins d'Informació Municipal (BIM) des de la seua creació, antics llibrets de festes i falles, una col·lecció fotogràfica i altres documents "de gran interés històric" quedaran a la disposició de totes les persones interessades per la història local.

Entre les línies d'acció traçades, la Regidoria de Cultura i Patrimoni ha avançat que el fons documental comptarà amb un espai físic, situat en la Casa de la Cultura, per mitjà d'una exposició permanent en la qual es mostraran objectes, fotografies i documents.

D'altra banda, es facilitarà un espai de consulta digital, mitjançant un portal web, en el qual tots els fons digitalitzats quedaran oberts a la consulta dels ciutadans des del seu ordinador o dispositiu mòbil. Així mateix, es facilitarà l'accés a la Biblioteca Històrica Municipal, els volums de la qual ronden els 10.000 exemplars amb llibres del segle XVIII, XIX i XX.

Una altra de les iniciatives que pretén engegar la Regidoria de Cultura i Patrimoni per a la transformació de la Casa de la Cultura en un espai museístic és la instal·lació, en la Sala de Lectura de Biblioteca Municipal, dels quadres que adornaven l'antiga biblioteca municipal quan es trobava situada en la Plaça d'Emilio Castelar, en la qual va ser la casa de la família de l'escriptor Vicente Blasco Ibáñez.

L'Ajuntament ha assenyalat que amb el temps, aquesta sala es transformarà "en una galeria de retrats d'aquells homes i dones que han contribuït a enriquir les lletres, les arts i la cultura local" com és el cas del pintor ceramista Julio Llopis, de María Ros, Juan José López Laguarda o Fausto Hernández Casajuana, entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento