Comunitat Valenciana

Puig sobre l'acord amb Podem: "No és necessari estar en el Govern, com s'ha vist en el Botànic"

  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha apuntat aquest dilluns, davant les negociacions entre el PSOE i Podem, que "el primer és pactar el què" i després "establir un clima de confiança", però ha recalcat que "no és necessari estar en el Govern", com "s'ha vist en el Botànic". "No sé per què no es poden considerar les etapes que hi ha hagut en el Botànic en un altre àmbit", ha qüestionat.
Puig presideix unes jornades amb diputats del PSPV
Puig presideix unes jornades amb diputats del PSPV
PSPV
Puig presideix unes jornades amb diputats del PSPV

Puig, abans de presidir unes jornades amb els diputats socialistes, s'ha referit així preguntat per la proposta d'alguns presidents socialistes d'una via intermèdia per a evitar eleccions que passaria per un acord amb la formació de Pablo Iglesias que deixara la porta oberta en el futur a la incorporació dels de Podem.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que "el què és fonamental perquè si no ens posem d'acord en l'itinerari és impossible conformar un govern" i "començar un govern repartint ministeris no té molt de sentit".

Puig ha apuntat que després "s'ha d'establir un clima de confiança i no es pot entendre que tot ha de ser tancat ja". De fet, ha recalcat que el Botànic ha tingut "diferents etapes" i s'ha preguntat "per què no es poden considerar aquestes etapes en un altre àmbit".

"Ací ho hem vist, ara estem amb Podem en el Govern però abans era un suport extern", ha recordat. No obstant açò, ha destacat que amb aquest suport extern "es van negociar els pressupostos i s'ha avançat i Podem va tindre una part important en aquests avanços del Botànic".

Puig ha recalcat que estem en "una setmana decisiva" per a "arribar a un acord" i ha assenyalat que vol "al més prompte possible un govern estable, però no a qualsevol preu, sinó que tinga un horitzó clar". "Això és el que interessa als espanyols i per descomptat als valencians", ha subratllat.

Per açò, ha insistit que "el primer ha de ser el què tenint en compte la realitat econòmica i social d'aquest país, superant totes les ferides i fractures de la crisi, però també tenint en compte qual és l'escenari econòmic i sabent que no va a ser fàcil".

Puig ha donat tot el seu suport al president en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez, que serà "capaç d'arribar a un acord si és possible i tant de bo siga possible".

NEGOCIACIONS AMB COMPROMÍS

D'altra banda, preguntat per les declaracions de la vicepresidenta del Consell i líder de Compromís, Mónica Oltra, a Valencia Plaza, en les quals va assenyalar que si fracassa la investidura, Pedro Sánchez no hauria de tornar a presentar-se", Puig ha assenyalat que aquestes declaracions "formen part d'una disputa dialèctica" a la quals no se'n va a sumar.

Així mateix, davant la queixa de Compromís perquè Sánchez no ha respost la seua proposta, ha apuntat que "si que hi ha hagut un intercanvi de documents" encara que desconeix com s'han concretat. A més, s'ha mostrat segur que aquesta setmana hi haurà "acostaments per a intentar fer possible eixe acord sobre el contingut programàtic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento