Comunitat Valenciana

USO denuncia una "maniobra d'intimidació" de Ryanair amb avisos de processos disciplinaris a treballadors en vaga

  • El portaveu d'Unió Sindical Obrera (USO) en la base de Ryanair en l'aeroport de Manises (València), Joao Oliveira, ha denunciat aquest divendres una "maniobra clara d'intimidació" per part de la companyia, en enviar cartes als tripulants de cabina que secunden la vaga en les quals els avisa que "si no es presten a complir amb el seu deure, podrien entrar en processos disciplinaris".

Així s'ha pronunciat Oliveira en una valoració de la tercera jornada de vaga, convocada arran del tancament de les bases de la companyia a Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona.

Des de Ryanair "han enviat cartes a tots els tripulants de cabina d'Espanya on comuniquen que si els treballadors no es presten a complir amb el seu deure, podrien entrar en processos disciplinaris", ha explicat Oliveira, qui ha afegit que açò constitueix "una maniobra clara d'intimidació per part de l'empresa".

USO Sector Aeri ha detallat que s'ha citat més del 90 per cent de la plantilla de tripulants de cabina a Espanya, tant per a operar els vols com per a guàrdies en l'aeroport. Aquestes situacions les està constatant Inspecció de Treball al llarg d'aquest divendres a Las Palmas, Tenerife, Lanzarote, València, Madrid i Girona.

A més d'aquestes citacions a la plantilla, la companyia Ryanair ha considerat com a servicis mínims el 99% dels vols programats, la qual cosa suposa la vulneració del dret a vaga dels treballadors, segons denuncia. "No estan respectant la vaga, en tota Espanya no ha sigut cancel·lat cap vol", ha lamentat Oliveira.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento