Comunitat Valenciana

L'EMT serà gratuïta els dies 21 i 22 de setembre pel Dia sense Cotxes

  • València commemorarà la Setmana Europea de la Mobilitat amb distintes activitats per a totes les edats.
Giuseppe Grezzi presenta el Pla de Seguretat Vial de València
Giuseppe Grezzi presenta el Pla de Seguretat Vial de València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA - Archivo
Giuseppe Grezzi presenta el Pla de Seguretat Vial de València

València celebrarà del 16 al 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat, un esdeveniment que inclourà tot tipus d'activitats, des de concursos infantils, espectacles al carrer i una fira de vehicles alternatius a projeccions de cinema. A més, una de les iniciatives amb més impacte, la gratuïtat del transport públic, s'estendrà enguany dos dies, en concret el dissabte 21 i el diumenge 22 de setembre, en el cas dels autobusos de l'EMT.

Algunes de les activitats busquen involucrar als més xicotets a través dels seus col·legis, com els concursos Dibuixa el teu autobús o Dissenya la teua targeta Móbilis, en els quals s'espera que participen 80 col·legis de la ciutat.

També s'inclou la iniciativa Les multes morals de Tonucci, nascuda d'una idea del pedagog Francesco Tonucci; el Festival Internacional de Cinema Ciclista Rueda València, amb la projecció de la pel·lícula Wonderful losers a different World, el dia 19 a la Sala Off; la Fira de la Mobilitat Sostenible, el 21 de setembre en la plaça de l'Ajuntament, que pretén mostrar totes les formes de mobilitat sostenible i inclou activitats, exposició i circuit.

El 22 de setembre, Dia sense Cotxes, també la plaça de l'Ajuntament acollirà l'espectacle/concert By Bike at the Opera, a les 12.00 hores, hi haurà passejos amb bicicleta i es podrà gaudir de l'espectacle acrobàtic Artic Cycling Freestyle.

“El que volem en la Setmana de la Mobilitat Sostenible és celebrar que València està en l'avantguarda de les polítiques de mobilitat. En aquest moment, de tota la conca mediterrània és la ciutat on més s'utilitza la bicicleta, on més s'està reduint l'ús del vehicle motoritzat, on més s'està incrementant l'ús del transport públic, on es fan polítiques decidides de transformació de la ciutat per a fer-la més amable i per a recuperar espais de qualitat”, va afirmar ahir l'edil del ram, Giuseppe Grezzi en la presentació de la iniciativa.

Per part seua, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat els premis associats a la iniciativa Hui Descansa el Cotxe per als joves més actius i compromesos amb aquesta campanya. Aquest és el quart any consecutiu que la Generalitat posa en marxa aquesta iniciativa, amb la qual aspira a transcendir el mer fet de no utilitzar el cotxe el 22 de setembre, per a involucrar directament a docents, estudiants, familiars i en general a tots els conductors de la Comunitat en una campanya educativa a favor de la mobilitat sostenible.

Els premis tenen dues modalitats; una, dirigida a estudiants individuals, i una altra, per al conjunt de l'aula. Podran participar estudiants de 14 anys o més, matriculats en el curs escolar 2019/2020 en centres docents de Secundària, Batxillerat i FP. A partir del dia 12 i fins al dia 30 de setembre, cada estudiant interessat haurà d'enviar des del seu perfil d'Instagram un missatge directe amb una foto al compte d’Instagram @huidescansaelcotxe. En ella haurà d'aparéixer l'estudiant amb un missatge llegible relacionat amb la mobilitat sostenible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento