Comunitat Valenciana

Mata insisteix: "Una, mil i un milió de vegades defendrem una reforma immediata del sistema de finançament"

  • "Tot es trobava en el pressupost de Pedro Sánchez de 2019", ha expressat el síndic socialista.
  • Considera necessari tindre un govern ja a Espanya i que per a això fa falta "el compromís de Podem i Compromís".
El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, en imatge d'arxiu
El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, en imatge d'arxiu

El subsecretari general del PSPV i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha insistit aquest dimarts que "una, mil i un milió de vegades" defendran "la posició unànime del Parlament Valencià que es va expressar el 26 d'octubre de l'any 2017: una reforma immediata del sistema de finançament".

En un comunicat, ha assenyalat que eixa reforma establia un nou model que igualava als valencians i establia un repartiment de les inversions concorde a la població, reconeixent el deute històric i ha agregat: Tot es trobava en el pressupost de Pedro Sánchez de 2019".

"El deute històric no és una renúncia", ha afirmat Mata, que ha criticat que "hi ha uns altres que estan ara en una batalla partidària que està fent mal a aquest poble". Ha remarcat que "el Botànic és el Botànic i no la suma de tres organitzacions polítiques" i que "els qui creien que contra Mariano Rajoy o contra el PP vivien millor, s'estan equivocant".

El subsecretari ha subratllat la necessitat de "tindre un govern ja a Espanya que amb les 300 mesures proposades va a millorar la vida de tota la ciutadania valenciana" i ha assegurat que, per a açò, necessiten "el compromís de Podem i Compromís".

"Com ja ha demostrat la Comunitat, el Botànic i el conseller Vicent Soler, en el Consell de Política Fiscal i Financera es poden mantindre posicions discordants", ha remarcat Mata, que ha al·ludit a l'abstenció de la Comunitat Valenciana en l'última reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

Açò, ha incidit, "no és política, açò és vida i l'oxigen que necessita la Comunitat és que arribe com més prompte millor els recursos que equilibren aquesta lamentable situació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento