Comunitat Valenciana

El PP demana un ple extraordinari perquè Puig explique "què pensa fer amb el finançament i retallades"

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig.
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig.
EUROPA PRESS
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

El Partit Popular ha demanat un ple extraordinari en Les Corts perquè el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, explique "què pensa fer amb el finançament i amb les retallades", que espera que s'aprove aquest dimecres en la Junta de Síndics. "El PP és coherent, demanem el que sempre hem demanat", ha subratllat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

Així s'ha expressat aquest dimarts la també síndica 'popular' en Les Corts en roda de premsa, en la qual ha denunciat que no saben "res" i ha afegit que esperen que la Junta de Portaveus accepte el ple extraordinari o un d'ordinari en el qual el punt del dia siga el finançament.

"Que comparega Puig a explicar què pensa fer amb el finançament i amb les retallades de 1.450 milions d'euros que li ha demanat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que faça en el pressupost. No sabem gens, abans de prendre una decisió vull saber què converses està portant la Generalitat amb Sánchez per a saber si hi ha entrega a comptes o no", ha sostingut.

En la mateixa línia, ha anunciat que han registrat dos iniciatives. La primera és una carta a Puig en la qual li demanen "amistosament" que convoque la comissió mixta Consell-Corts per a la reforma del sistema de finançament, ja que "el decret de constitució deia que es convocaria cada tres mesos i porta un any sense que es reunisca".

A més, ha assenyalat que ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a reunir-se amb ella. "Si PSPV, Compromís i Podem no fan els seus deures, no saben treballar, el PP sí ho sap fer. Espere que Montero em reba com a líder de l'oposició, que acudeix a ella en un crit de desesperació perquè no sabem res, ningú ens informa", ha afegit.

"El PP és coherent, no eixim i ens manifestem ni xisclem. Treballem amb fets i demanem el que sempre hem demanat, quan governava Rajoy i quan governa Sánchez. Qui no fa ni demana el mateix és el PSPV i Compromís", ha sostingut Bonig.

"MOLT SIGNIFICATIU EL CANVI DE DISCURS DE PUIG I SOLER"

La 'popular' ha apuntat que el PPCV ha firmat "totes les declaracions que va caldre firmar" en matèria de finançament amb el PP en l'Executiu central i ha criticat que va ser "molt significatiu el canvi de discurs de Puig i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler". "L'enemic no és el PP, el PP és amic perquè som un partit de govern, és necessari un canvi de model de finançament", ha ressaltat.

Així mateix, Bonig ha insistit que no permetran retallades en servicis públics "mentre Puig 'enxufa' amúltiples assessors i gent amb carnet del PSOE, Compromís i Podem" i ha recalcat que han presentat una proposició no de llei sol·licitant que es convoque el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento