Comunitat Valenciana

Els afiliats a la Seguretat Social augmenten un 4,5% en el sector turístic valencià

  • "Les dades reals respecte a les perspectives fan ser optimistes", diu el director general de Turisme.
Imatge de recurs d'un hotel, hotels, turisme
Imatge de recurs d'un hotel, hotels, turisme
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge de recurs d'un hotel, hotels, turisme

El nombre mitjà de treballadors afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic de la Comunitat Valenciana ha sigut de 262.776 persones en el segon trimestre de 2019, un 4,5% més respecte al mateix període de l'any anterior.

Aquesta xifra fa referència a les branques d'hostaleria, agències de viatges i operadors turístics, conjuntament. Per províncies, l'augment ha sigut d'un 4,2% a Alacant, un 3,4% a Castelló i del 5,1% a València, ha detallat l'administració autonòmica.

Ha destacat la disminució de persones parades vinculades a activitats turístiques a València, no així a Alacant, sent la disminució global del 0,3%. Quant a persones ocupades, van disminuir a València un 1,7%; per contra, a Alacant i a Castelló van experimentar un augment del 0,1% i del 1,9%, respectivament.

D'altra banda, les activitats turístiques en la Comunitat Valenciana en el segon trimestre de 2019 han comptat amb un total de 315.964 treballadors en actiu, un 0,2% més que en el mateix període de 2018, és a dir, 600 persones més.

Del total de persones ocupades en la indústria turística de la Comunitat Valenciana, el 80,4% són assalariades (222.217 treballadors), i van registrar un augment del 2% respecte al mateix període de l'any anterior. Cal assenyalar que la taxa de temporalitat en turisme va ser del 38,4%, superior a la del conjunt d'Espanya (32,8%).

El director general de Turisme, Herick Campos, ha valorat aquestes dades i ha explicat que ocupació i treball estan "sempre relacionats": "És una bona notícia que hàgem augmentat tant l'ocupació com el treball. I tot això, és una mostra del bon treball del sector, les destinacions i els treballadors", ha puntualitzat.

Campos ha postil·lat que "les dades reals d'ocupació hotelera respecte a les perspectives fan ser optimistes". "Les previsions apuntaven el 0% a Benidorm i ha arribat a aconseguir el 1,4%, i una altra dada és el 2,7% d'increment en el conjunt de la Costa Blanca o el 2% de Gandia, dades que permeten avançar que al final l'ocupació real estarà per damunt de les previsions, de fet, la repercussió en l'ocupació fins al mes de juliol ha oscil·lat entre el 3,7% i el 4%", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento