Comunitat Valenciana

El PP de València denuncia que l'Ajuntament "augmente les subvencions a dit en més d'un milió d'euros"

  • El grup liderat per María José Catalá qualifica de “molt poc clars” els criteris seguits per la corporació.
  • Demanaran que s’incloga l’obligatorietat de “respectar els nostres senyals d'identitat, tradicions i cultura".
Imagen de archivo de María José Catalá
Imagen de archivo de María José Catalá
CUROPO POPULAR EN LES CORTS - Archivo
Imagen de archivo de María José Catalá

El PP a l'Ajuntament de València ha criticat que el govern local "ha augmentat les subvencions a dit en més d'un milió d'euros" en 2019, i ha considerat "molt poc clars" els criteris seguits per la corporació a l'hora de concedir subvencions nominatives a institucions, col·lectius i associacions de València a càrrec del pressupost municipal.

Així s'ha expressat la portaveu 'popular' en el consistori, María José Catalá, que ha valorat com a "revelador i poc casual" que les subvencions que atorga l'Ajuntament directament sense pública concurrència "hagen crescut en els primers huit mesos de l'any més d'un milió d'euros", han assenyalat els 'populars' en un comunicat.

"L'alcalde, Joan Ribó, i els seus socis del PSPV han incrementat aquestes ajudes directes precisament en un període de l'any especial per al panorama polític municipal i autonòmic", ha criticat, al mateix temps que ha indicat que "la majoria de les subvencions concedides a entitats afins al catalanisme s'han aprovat en el primer semestre d'enguany, quan en 2018 es van concedir després de l'estiu".

En aquest context, ha apuntat que no sap si és "una casualitat", però ha puntualitzat que li "crida l'atenció les presses que s'han donat enguany per a augmentar la quantitat d'ajudes directes que han concedit".

Menys ajudes per al Rat Penat o la Catedral

D'altra banda, Catalá ha afirmat que el govern local "ha reduït notablement, i fins i tot eliminat en alguns casos, les ajudes a associacions centenàries com Lo Rat Penat o el capítol de la Catedral".

"També han sigut suprimides ajudes a institucions bolcades en l'ajuda a les persones més necessitades, com el Banc d'Aliments i l'alberg Ciutat de l'Esperança", ha assenyalat, al mateix temps que ha apuntat que "el tripartit ha concedit altres destinades a col·lectius afins a la seua ideologia política, com és el cas dels més de 300.000 euros atorgats a entitats catalanistes que no respecten els nostres senyals d'identitat".

Així mateix, Catalá ha afegit que el seu grup demanarà que l'Ajuntament "incloga en les bases de concessió de subvencions directes i en les quals regulen les ajudes que es concedeixen a través d'un procediment obert de pública concurrència, clàusules d'obligat compliment com són que totes les entitats i associacions perceptores que aspiren a rebre subvencions municipals hauran de respectar els nostres senyals d'identitat, tradicions i cultura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento