Comunitat Valenciana

El funcionari d’Alacant i un segon detingut per empadronaments falsos, a l'espera de passar a disposició judicial

  • Se'ls acusa d'afavorir la immigració il·legal, falsedat documental i, en el cas del treballador municipal, també suborn.
Ayuntamiento de Alicante
Ayuntamiento de Alicante
EUROPA PRESS - Archivo
Ayuntamiento de Alicante

El funcionari de l'Ajuntament d'Alacant i un segon detingut per presumptament proporcionar certificats d'empadronaments falsos a immigrants, ja es troben en un jutjat de guàrdia a l'espera de passar a disposició judicial.

Se'ls acusa d'afavorir la immigració il·legal, falsedat documental i, en el cas del funcionari, també suborn. Les actuacions judicials estan baix secret de sumari, tal com han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de cas.

La investigació, que ha dut a terme la Unitat Contra Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Policia Nacional, dependent de la Brigada d'Estrangeria i Davanteres, es manté oberta.

Les dues detencions van tindre lloc el passat 21 d'agost, malgrat que aqueix dia només va transcendir la detenció del funcionari municipal que treballava en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), dins del Servei d'Atenció Integral a la Ciutadania, SAIC, espai en el qual l'Ajuntament d'Alacant centralitza, des de 2017, tots els tràmits municipals.

Fonts municipals han confirmat que va ser el propi Ajuntament el que va detectar les suposades irregularitats i va traslladar els fets a la Policia Nacional. Esperen aclarir tots els detalls del cas i el futur laboral d'aquest funcionari, "quan s'alce el secret de sumari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento