La Diputació de Castelló inicia els treballs per a reparar els danys per les pluges
La Diputació de Castelló inicia els treballs per a reparar els danys per les pluges CPBC - Archivo

La Diputació de Castelló ha iniciat en el matí d'aquest dimecres en les localitats de Càlig i Santa de Magdalena de Polpís les actuacions d'urgència per a reparar els desperfectes ocasionats el dimarts per les fortes precipitacions que van assotar el nord provincial.

El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, s'ha desplaçat a la zona afectada per a valorar els danys i per a comprovar 'in situ' aquests treballs que consistiran en l'adequació dels camins rurals danyats i fets intransitables per la pluja, que ha deixat entre 40 i 60 litres per metre quadrat en qüestió d'hores.

"En conéixer les conseqüències dels aiguats ens vam posar en contacte amb tots els ajuntament afectats per a saber la situació de primera mà i activarem l'ordre de mobilització de tots els mitjans tècnics i humans del Consorci Provincial de Bombers perquè aquesta setmana es restablisca en la zona la total normalitat", ha explicat Ibáñez en un comunicat.

Així doncs, tal com ha detallat el diputat, el dispositiu d'ajuda s'allargarà en cada localitat entre dos i tres dies, proveït de professionals del Cos de Bombers i de maquinària per a la retirada d'obstacles tant dels vials rurals com de les sèquies, com poden ser roques, residus, herbes i cañizos.

Segons les últimes dades, en Santa Magdalena hi ha 30 quilòmetres de vials afectats per la forta descàrrega d'aigua, mentre que a Càlig s'han comptabilitzat 20. A Benicarló, Peníscola i Cervera del Maestrat, les altres tres localitats més afectades, els tècnics continuen fent la valoració de les afeccions. Una vegada determinats la Diputació començarà de forma "immediata" els treballs.

Consulta aquí más noticias de Castelló.