Comunitat Valenciana

El Bioparc reunirà experts de tot el món per a parlar de la conservació de la natura

  • La trobada, organitzada per l'Associació Europea de Zoos i Aquaris, es portarà a terme del 17 al 21 de setembre.
  • Segons el recinte, València és "una de les ciutats més rellevants de l'anomenat turisme mediambiental".
Lago de elefantes de Bioparc Valencia
Lago de elefantes de Bioparc Valencia
BIOPARC VALENCIA
Lago de elefantes de Bioparc Valencia

Bioparc València acollirà, del 17 al 21 de setembre, la Conferència Anual de la EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris), "un dels esdeveniments més importants a nivell internacional per a la preservació de la naturalesa" i que reunirà experts conservacionistes de tot el món.

Des del parc assenyalen que València és, possiblement, "una de les ciutats més rellevants en una nova categoria de turisme, l'anomenat turisme mediambiental, perquè conjumina ingredients que la converteixen en una oferta única a Europa: el parc natural de l'Albufera, el jardí del Túria, els arbres monumentals, el Botànic, les platges, l'horta i dos parcs de naturalesa, l’Oceanogràfic i Bioparc, reconeguts entre els millors del món".

En aquest context, la capital es convertirà en punt de trobada de la comunitat de científics per a exposar els últims estudis i avanços.

La EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris) està formada per més de 100 institucions de 47 països d'Europa i Orient Mitjà, que treballen en l'àmbit de l'educació, investigació i conservació i representa l'avantguarda d'una nova filosofia: la idea que és la societat en el seu conjunt la que ha de fer-se càrrec del futur del planeta.

Fenomen que s’ha d’afrontar globalment

Des de 1992, la EAZA exerceix un paper en la protecció de la naturalesa i la vida salvatge, tant en les institucions pertanyents a ella com proporcionant finançament i personal especialitzat per a projectes de conservació in situ destinats a protegir les diferents espècies animals i els seus hàbitats.

Igualment, és imprescindible coordinar accions de conservació exsitu entre els diferents parcs per a mantindre poblacions viables d'animals, amb la finalitat d'assegurar la seua supervivència a llarg termini, així com i investigar tots els aspectes de la biologia animal.

El pla conservacionista de la EAZA en els últims temps planteja que la preservació de les espècies només pot afrontar-se de forma global, contemplant íntegrament als animals d'una espècie, tant els de cria en captivitat com els que viuen en estat silvestre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento